КНДР готується до раптової смерті Кім Чен Ина - йому вже знайшли заміну
Категорія
Політика
Дата публікації

КНДР готується до раптової смерті Кім Чен Ина - йому вже знайшли заміну

КНДР готується до раптової смерті Кім Чен Ина - йому вже знайшли заміну
Джерело:  online.ua

Влада КНДР вже активно готує на заміну лідеру країни Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Е Чжон. Наразі відомо, що рішення передати владу сестрі очільника Північної Кореї було ухвалене на пленумі ЦК Трудової партії Кореї у грудні 2019 року. Зазначається, що це станеться лише в разі раптової смерті Кім Чен Ина. Резонансну інформацію дізналася японська газета Yomiurі від своїх анонімних джерел з Південної Кореї та США, передає ONLINE.UA.

"Співрозмовники видання запевняють, що після цього "від імені Кім Е Чжон були дані багато директив за партійною і військовою лініями". Окрім того, зазначається,що в січні в Пхеньяні побувала група лікарів із Франції, як стверджується, через погіршення стану Кім Чен Ина, який нібито страждає від високого тиску, хвороби серця і діабету. Процес підготовки на заміну йому Кім Е Чжон зразу ж значно пришвидшився - вона фактично стала "людиною номер два" в північнокорейській ієрархії", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що підозри про поганий стан здоров'я лідера КНДР зародилися ще 15 квітня, коли він пропустив урочистості з нагоди для народження його діда Кім Ір Сена - засновника країни. Востаннє його бачили 11 квітня - він був на засіданні уряду. Ходили чутки, що Кіму провели операцію 12 квітня. Причинами втручання називають "надмірне куріння, ожиріння і перевтому".

"Останнім часом ходять чутки про здоров'я Кіма (куріння, серце, мозок). Але за ці роки було багато неправдивих чуток про здоров'я Кіма або його батька. Нам доведеться почекати і самим все побачити", - сказав старший дослідник Брюс Клінгнер, екс-заступник начальника відділу ЦРУ по Північній Кореї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кім Чен Ин віддав наказ стратити п’ятьох чиновників, оскільки він вважав їх винними у провалі другого саміту з очільником Білого дому Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?