КНДР представила новий спецназ, а США заявили про "кінець стратегічного терпіння"
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР представила новий спецназ, а США заявили про "кінець стратегічного терпіння"

КНДР представила новий спецназ, а США заявили про "кінець стратегічного терпіння"
Джерело:  Ренхап

Північна Корея на військовому параді 15 квітня офіційно продемонструвала окремий вид військ — Сили спеціальних операцій, а в США попередили про "кінець епохи стратегічного терпіння" по відношенню до КНДР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на yonhapnews.

Північнокорейські спецназівці взяли участь у військовому параді в Пхеньяні 15 квітня з нагоди 105-ої річниці з дня народження засновника республіки Кім Ір Сена.

Бійці ССО марширували в чорних сонцезахисних окулярах, на їхніх обличчях був маскувальний крем. Озброєні спецназівці гвинтівкою нового типу, на їх шоломах — окуляри нічного бачення.

Читайте також: Оце так дисципліна: в мережі посміялися над відео з керівництвом КНДР

"Як тільки Верховний головнокомандувач Кім Чен Ин віддасть наказ, вони з рішучістю, подібній сяйву над горою Пекту, пронизають мечем серце ворога", — заявив диктор.

У свою чергу, віце-президент США Майкл Пенс в ході візиту на військову базу біля кордону КНДР, заявив, що "епоха стратегічного терпіння" по відношенню до Північної Кореї закінчилася, повідомляє Reuters.

"Був період стратегічного терпіння, але епоха стратегічного терпіння закінчена", — підкреслив він.

Пенс додав, що США будуть підтримувати "залізний альянс" з Південною Кореєю і "прагнути до миру через силу", зазначивши, що "всі варіанти для досягнення цілей та забезпечення стабільної людей в цій країні (Південній Кореї) знаходяться на столі".

Крім того, за словами віце-президента США, Вашингтон готовий до будь-якого розвитку подій у відносинах з КНДР.

"Ми не виключаємо нічого і продовжуємо стояти пліч-о-пліч з народом Південної Кореї", - заявив він, передає BBC.

При цьому, за його словами, США прагнуть до врегулювання ситуації "мирними засобами, з допомогою переговорів".

Тим часом стало відомо, що близько тисячі американських військових льотчиків візьмуть участь у військових навчаннях із Південною Кореєю.

Щорічні двотижневі навчання Max Thunder повинні початися 28 квітня на авіабазі Кунсан на південному заході Корейського півострова.

У навчаннях візьмуть участь різні типи американських літаків, у тому числі F-16, AV-8B EA-18G, які базуються в Південній Кореї і Японії. Південна Корея виділила близько 500 осіб для забезпечення участі в навчаннях винищувачів F-15K, F-16, F-5E і F-4E, а також інших літаків ВПС.

"Ці навчання будуть ретельно перевіряти наші бойові можливості в повітрі і підкреслюють тверду прихильність зобов'язаннями між США і Південною Кореєю та багатогранні можливості, якими ми володіємо", - зазначив командувач 7-ї повітряної армії США генерал-лейтенант Томас Бергесон.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше Північна Корея попередила, що відповість на можливий ядерний удар з боку США власним ударом.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп пообіцяв "вирішити проблему" КНДР і послав флот до Корейського півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?