Книгу про Стуса заборонили продавати через каверзи Медведчука
Категорія
Культура
Дата публікації

Книгу про Стуса заборонили продавати через каверзи Медведчука

Книгу про Стуса заборонили продавати через каверзи Медведчука
Джерело:  online.ua

Розгляд суперечки між одіозним політиком Віктором Медведчуком та автором книги "Справа Василя Стуса" добіг кінця, однак суд не встав на захист журналіста Вахтанга Кіпіані. Відтак тираж книги не можна поширювати без дозволу голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення Дарницького районного суду Києва.

За оприлюдненими даними, причиною стала згадка у книзі так званого адвокатського захисту Медведчука для Стуса під час суду.

"Заборонити Кіпіані... поширювати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса"... до усунення порушеного майнового права Медведчука, заборонити Кіпіані та ТОВ видавництво Vivat поширення інформації, пов'язаної з книгою... в пресі, радіо, на телебаченні, в мережі інтернет та ЗМІ", - говориться у документах.

Це рішення можна оскаржити упродовж наступних 30 днів.

Медведчук після публікації "Справи Василя Стуса" виступив із позовом до суду щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Він просив заборонити поширення книги та відповідної інформації через ЗМІ та інтернетом.

Водночас політик хоче компенсації витрат на судовий збір від Кіпіані та видавництва Vivat, сума сягає 860 гривень.

Інша вимога Медведчука — визнати неправдивою частину інформації, яку навели у книзі. Загалом це дев'ять висловів.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Верховного Суду виступили з рішенням проти українського президента під час розгляду резонансного позову. Володимира Зеленського на його посаді зобов’язали спілкуватися виключно українською мовою під час виконання обов’язків. Приводом став випадок у травні 2019 року, коли той виступив на форумі інтернет-діячів iForum-2019.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?