Суд ухвалив резонансне рішення проти Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд ухвалив резонансне рішення проти Зеленського

Суд ухвалив резонансне рішення проти Зеленського
Джерело:  online.ua

Представники Верховного Суду виступили з рішенням проти українського президента під час розгляду резонансного позову. Володимира Зеленського на його посаді зобов'язали спілкуватися виключно українською мовою під час виконання обов'язків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на вердикт ВС.

За офіційними даними, у суд надійшов позов із проханням визнати порушенням закону виступи президента недержавною мовою.

У позові згадували конкретний інцидент. У травні 2019 року Зеленський виступив на форумі інтернет-діячів iForum-2019, він тоді говорив російською.

"Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі", - пояснили в суді.

Пізніше позивач звернувся до судової влади з апеляцією. Вже на неї Велика Палата Верховного Суду виступила з іншим рішенням.

"Розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата ВС вказала на те, що під час виконання службових обов’язків Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою. Водночас за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, Президент несе політичну, а не юридичну відповідальність", - зауважила пресслужба суду.

Велика Палата завершила провадження з цього приводу, оскільки вимоги позивача неможливо розглянути у порядку адміністративного судочинства.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський поділився з українцями важливою новиною — він розповів, що Європейський Союз готовий допомогти Україні з вакциною від коронавірусу. За словами українського лідера, йдеться про справжню вакцину, а не ту, що викликає сумнів у вчених. У такий спосіб президент України натякнув на вакцину від COVID-19 російського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?