Коали під загрозою вимирання: в Австралії б'ють на сполох через масову загибель тварин
Категорія
Світ
Дата публікації

Коали під загрозою вимирання: в Австралії б'ють на сполох через масову загибель тварин

Коали під загрозою вимирання: в Австралії б'ють на сполох через масову загибель тварин
Джерело:  online.ua

Коал можуть внести до списку зникаючих видів тварин, так як після пожеж в Австралії їх популяція зазнала непоправного удару. Екологи б'ють на сполох через масову загибель тварин і всіма силами намагаються врятувати коал, які ветеринари лікують від опіків в клініках. З такою тривожною заявою виступила міністерка із захисту навколишнього середовища Австралії С'юзан Лей, передає ONLINE.UA з посиланням на The Sydney Morning Herald.

"Після оцінки наслідків пожеж для коал може вийти, що в деяких частинах країни ми будемо змушені перевести їх з розряду тварин, що знаходяться в уразливості, в розряд тварин під загрозою зникнення", - заявила міністерка.

Вона підкреслила, що уряд виділив пакет допомоги в 50 млн доларів на екстрене відновлення дикої природи. Лей назвала кризу лісових пожеж екологічною катастрофою, яка загрожує коалам і кенгуру, підкресливши, що тільки в штаті Новий Південний Уельс через пожежі популяція коал скоротилася на третину.

За даними австралійської міністерки, екологи припускають, що може знадобитися провести повторне заселення флори і фауни в безпрецедентних масштабах після вогненної катастрофи. Вона додала, що в даний час влада країни намагається вилікувати постраждалих від пожеж тварин, задіявши всі резерви місцевих зоопарків і спеціалізованих ветеринарних лікарень.

Слід зазначити, що пожежі в Австралії, за попередніми оцінками, знищили більше 11 млн гектарів лісу, знищивши або завдавши серйозної шкоди місцям проживання багатьох видів тварин. Відомо, що близько 1,25 млрд тварин, в тому числі свійська худоба та домашні тварини, або загинули у вогні, або піддаються ризику браку їжі через наслідки стихійного лиха.

Нагадаємо, нищівні пожежі в Австралії вирують з вересня минулого року. Їх причинами вважають тривалу посуху, пекуче сонце і удари блискавки. Найсильніше від вогню постраждали штати Новий Південний Уельс, Квінсленд і Вікторія. Пожежі в Австралії назвали катастрофою світового масштабу. Стихія завдала непоправної шкоди флорі і фауні континенту. Екологи вважають, що деякі види тварин і рослин можуть зникнути взагалі.

В останні дні погода в охоплених вогнем австралійських штатах змінилася в кращу сторону, це дозволило пожежникам приступити до ліквідації наслідків стихійного лиха і загасити небезпечні осередки загорянь. Очікується, що погода в Австралії залишатиметься сприятливою весь наступний тиждень, але влада попереджає, що будь-яке погіршення погодних умов пізніше може привести до нового спалаху лісових пожеж.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість жертв пожеж в Австралії знову зросла. У боротьбі з вогнем загинули 27 осіб. У Всесвітньому фонді дикої природи в Австралії оцінили втрати фауни в 1,25 млрд тварин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?