Понад мільярд тварин і десятки людей: шокуючі дані про загиблих в пожежах Австралії
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад мільярд тварин і десятки людей: шокуючі дані про загиблих в пожежах Австралії

Понад мільярд тварин і десятки людей: шокуючі дані про загиблих в пожежах Австралії
Джерело:  online.ua

Число загиблих в результаті руйнівних пожеж в Австралії знову зросла - напередодні під час виконання службових обов'язків загинув ще один пожежник. Він став 27 людиною, чиє життя забрала стихійна катастрофа. Також експерти шокували даними про загиблих тварин. У Всесвітньому фонді дикої природи в Австралії оцінили втрати фауни в 1,25 млрд особин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу університету Сіднея.

Лісові пожежі продовжують вирувати в Австралії з вересня минулого року. Полум'ям охоплено понад 10 млн гектарів. Вогонь знищив майже третину території острова Кенгуру, де мешкає безліч видів ссавців і птахів, що перебувають на межі вимирання. Розповсюдженню вогню сприяють висока температура і сильний вітер. В останні дні погода в охоплених вогнем австралійських штатах змінилася в кращу сторону, це дозволило пожежникам приступити до ліквідації наслідків стихійного лиха і загасити небезпечні осередки загорянь.

Очікується, що погода в Австралії залишатиметься сприятливою весь наступний тиждень, але влада попереджає, що будь-яке погіршення погодних умов пізніше може привести до нового спалаху лісових пожеж.

Кілька днів тому влада Австралії придумала, як допомогти тим тваринам, що знаходяться у важкодоступних місцях - вони скинули з повітря тисячі кілограмів моркви і солодкої картоплі для колоній кам'янохвостих скелястих кенгуру, так як вони найбільше інших схильні до ризику через руйнування їх місця існування. Видовищні фото і відео зі щасливими "одержувачами" смачної допомоги опублікував в мережі міністр енергетики і навколишнього середовища Австралії Метт Кін.

Нагадаємо, раніше влада Австралії і місцеві правоохоронці звинуватили більше 20 чоловік в умисному початку лісових пожеж. Всього за злочини, пов'язані з пожежами, подали позов проти 183 осіб. Варто відзначити, що австралійські правоохоронці серед них підозрюють 40 неповнолітніх. Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон має намір заснувати Королівську комісію для розслідування причин лісових пожеж в країні.

Раніше ONLINE.UA публікував нові фото і відео врятованих тварин в Австралії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?