Справжнє пекло на Землі: мільйони тварин гинуть в пожежах Австралії
Категорія
Світ
Дата публікації

Справжнє пекло на Землі: мільйони тварин гинуть в пожежах Австралії

Справжнє пекло на Землі: мільйони тварин гинуть в пожежах Австралії
Джерело:  online.ua

В Австралії продовжують вирувати найбільші в історії країни пожежі, внаслідок яких третина населення перебуває в зоні ризику. Глобальна катастрофа вже забрала життя понад півмільярда тварин і 25 людей. Очевидці називають те, що відбувається в Австралії, справжнім пеклом на Землі, в якому живцем вмирає все живе. ОNLINE.UA зібрав нові фото і відео врятованих тварин, над якими ридає весь світ.

Через пожежі майже 6 млн гектарів лісів знищені. Ситуацію ускладнює катастрофічна спека - температура повітря досягає майже +48 за Цельсієм, на тлі чого вогонь поширюється з небувалою швидкість.

За підрахунками екологів з Сіднейського університету, з вересня в Австралії загинули 480 млн ссавців, птахів і рептилій. Крім того, загинули близько 8 тисяч коал і сотні тисяч інших тварин. Знищено більше 1,3 тисяч житлових будинків, близько 2,5 тисяч адміністративних і господарських будівель. Також повідомляється про загибель 25 людей, ще 28 вважаються зниклими без вести.

"Без применшення, ми спостерігаємо пекло на землі. Ситуація абсолютно катастрофічна. У грудні якість повітря в Сіднеї перевищувала критичні показники в 20 разів, його прирівнювали до кількості викурених сигарет за день - від 4-х до 37-ми в залежності від району. Складно уявити, що відбувається в епіцентрах подій і з крихітними легкими тварин. Ми-то хоч звикли до міського пилу і вихлопних газів, а для них це фатально", - розповідають очевидці стихійного лиха в Австралії.

Напередодні, 6 січня, в постраждалих від пожеж районах Австралії почався дощ, температура впала, але чиновники попередили, що пожежі знову відновляться.

Нагадаємо, нищівні пожежі вирують в Австралії з вересня минулого року. Їх причинами вважають тривалу посуху, пекуче сонце і удари блискавки. Найсильніше від вогню страждають штати Новий Південний Уельс, Квінсленд і Вікторія. Пожежі в Австралії назвали катастрофою світового масштабу. Стихія завдала непоправного збитку флорі і фауні континенту. Екологи вважають, що деякі види тварин і рослин можуть зникнути взагалі.

Раніше ОNLINE.UA публікував шокуючі фото пожеж в Австралії з космосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?