Коаліція Меркель проведе кризові переговори: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Коаліція Меркель проведе кризові переговори: що сталося

Коаліція Меркель проведе кризові переговори: що сталося
Джерело:  online.ua

Коаліція лідерки ФРН Ангели Меркель 27 травня проведе кризові переговори у зв'язку зі слабким результатом на виборах до Європейського парламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

Як відомо, блок Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС) отримав 28,9% голосів, що на 6,4% менше, ніж на попередніх виборах. Це найгірший результат блоку в історії європейських виборів.

Варто зазначити, що ще більше втратили соціал-демократи, за яких проголосували лише 15,8% виборців - третє місце і падіння на 11,5%. Партія "Зелені" стала другою, набравши 20,5% голосів, і практично подвоїла свій результат з минулих виборів.

"26 травня ключові партійні керівники ХДС/ХСС визнали, що вони проводили кампанії не по темам, оскільки випустили з уваги кліматичне питання, яке випередило імміграцію, і стало основною проблемою для німців в цьому році.Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" отримала 11% голосів, Ліва партія - 5,5%, Вільна демократична партія - 5,4%", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчорашні вибори у Європарламент принесли кілька несподіванок. Традиційні партії Великої Британії – ліберали та консерватори зазнали нищівної поразки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?