Кого будуть призивати в армію з 18 років: в Міноборони зробили важливе уточнення
Категорія
Україна
Дата публікації

Кого будуть призивати в армію з 18 років: в Міноборони зробили важливе уточнення

Кого будуть призивати в армію з 18 років: в Міноборони зробили важливе уточнення
Джерело:  online.ua

Призов до армії на строкову службу в 2020 році буде обов'язковим тільки для українців, які досягли віку 20 років. Юнаків в 18 та 19 років будуть призивати в армію тільки на добровільній основі. Призовники-строковики до служби в зоні ООС залучатися не будуть. Кого будуть призивати в армію з 18 років уточнив міністр оборони Андрій Загороднюк, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"У цьому році юнаків 18 та 19 років будуть призивати в армію тільки на добровільній основі. Ми вже розіслали відповідні роз'яснення і зараз готуємо ряд змін, зокрема до урядової постанови та правової бази оборонного відомства, щоб врегулювати це питання", - підкреслив Загороднюк.

При цьому міністр уточнив, що громадяни України можуть підписати контракт на проходження служби в лавах ЗСУ вже з 18 років. За словами Загороднюка, відповідні роз'яснення незабаром будуть опубліковані на офіційному сайті Міністерства оборони.

Нагадаємо, указ про призов в армію з 18 років український глава Володимир Зеленський підписав 16 січня. Згідно з указом, в армію будуть призивати придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі до 27-річного віку, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Загороднюк анонсував будівництво двох нових військових баз в Донецькій і Луганській області. Кожен з нових об'єктів буде функціонувати за стандартами країн НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?