Коли буде переломний момент у боротьбі з коронавірусом в Україні - відповідь уряду
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли буде переломний момент у боротьбі з коронавірусом в Україні - відповідь уряду

Коли буде переломний момент у боротьбі з коронавірусом в Україні - відповідь уряду
Джерело:  online.ua

12 травня очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль поділився з українцями важливими даними. Він заявив, що переломним етапом у боротьбі з пандемією в нашій країні буде той момент, коли добовий показник видужалих буде перевищувати кількість хворих. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Ми йдемо досить рівно останні 7-8 днів. Не збільшується щоденна кількість захворілих. Але ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищувала або дорівнювала кількості хворих. Цей етап дуже важливий. Він переломний", - зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, наразі не мовиться про повторний тотальний карантин.

"Ми говоримо про адаптивний карантин. Якщо будуть локальні захворювання в тому або іншому місті - ми вводимо карантин локально там, де виникають спалахи. Так буде жити весь світ, поки не знайде вакцину", - заявив глава уряду.

Окрім того, Денис Шмигаль попередив про продовження карантину після 22 травня. Очільник Кабміну наголосив, що відновлення руху метро і міжміського транспорту відбудеться на третьому етапі виходу з карантину. Не можна не звернути увагу на те, що в останні два дні знизилася кількість хворих. За минулу добу виявлено 375 нових випадків, а днем раніше - 416.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандал з надбавками до зарплат медиків набирає обертів — обіцяні кошти за березень так і не отримали медичні працівники в регіонах. Ситуацію вже прокоментував глава держави України Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?