Коли буде пік пандемії коронавірусу - експерт озвучив неочікуваний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли буде пік пандемії коронавірусу - експерт озвучив неочікуваний прогноз

Коли буде пік пандемії коронавірусу - експерт озвучив неочікуваний прогноз
Джерело:  online.ua

Наразі вся міжнародна спільнота намагається зрозуміти, коли очікувати пік пандемії коронавірусу у світі, адже можливість передбачити кульмінацію хвороби дозволить врятувати чимало людей з різних куточків плнети. Одним із перших свій прогноз озвучив провідний китайський епідеміолог з Китаю Чжун Наньшань. За його словами, якщо розвиток епідеміологічної ситуації у світі буде зберігати аналогічні темпи, які він демонструє наразі, то переломний момент настане мінімум через два тижні - вже після 28 квітня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Женьмінь жибао".

Експерт звернув увагу на те, що зараз дії уряду грають доленосну роль - якщо будуть ухвалені жорсткі заходи, то пандемія піде на спад.

"Якщо ви хочете, щоб я дав прогноз, коли настане точка перелому пандемії у світі, то для мене це зробити значно складніше, ніж щодо ситуації в Китаї. Чому? Тому що в інших країнах дуже багато непередбачених чинників. Але якщо ситуація буде розвиватися за нинішнім сценарієм, боюся, що потрібно ще два тижні", - наголосив Чжун Наньшань.

На його думку, на відміну від того, що було під час пандемії 1918 року, зараз заходи уряду грають дуже важливу роль, якщо прийняті заходи жорсткі, то епідемія піде на спад.

Варто нагадати, що станом на ранок 13 квітня в усьому світі було зареєстровано 1 853 505 випадків зараження коронавірусом, з них 423 728 осіб вже одужали, 114 257 пацієнтів померли від ускладнень, викликаних хворобою. Найскладніша ситуація наразі зафіксована в США — там виявили вже 560 433 випадків зараження. Що також важливо розуміти, в Китаї захворіло 83 тисячі людей, понад 3 тисячі померло. В Україні зафіксовано 3102 випадків зараження. З них 93 пацієнта померли від COVID-19, 97 осіб одужали.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник Всесвітньої організації охорони здоров’я Девід Набарро наголосив, що коронавірус буде переслідувати людство, поки не розроблять потужну вакцину. Окрім того, він зробив важливе попередження міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?