ВООЗ назвала єдиний спосіб зупинити COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала єдиний спосіб зупинити COVID-19

ВООЗ назвала єдиний спосіб зупинити COVID-19
Джерело:  online.ua

Коронавірус буде переслідувати людство, поки не розроблять потужну вакцину - з такою гучною заявою виступив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Девід Набарро. За його словами, спільнотам по всьому світу необхідно буде створити інфраструктуру для захисту від спалахів в найближчі місяці, перш ніж знімати обмеження. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на NBC News.

"Ми не настільки впевнені, що це (захворювання на коронавірус - ред.) буде відбуватися хвилеподібно, як це відбувається з грипом. Ми думаємо, що цей вірус буде переслідувати людство протягом досить довгого часу, поки ми всі не зможемо отримати вакцину...", - наголосив Девід Набарро.

За його словами, головним ключем до цього конкретного вірусу є те, що у будь-якого суспільства є свого роду захисний щит, який може виявляти випадки, як тільки вони з'являються, ізолювати їх і зупиняти розвиток спалахів. Він наголосив, що абсолютно кожна країна повинна мати таку можливість.

Окрім того, Набарро звернув увагу міжнародної спільноти на те, що є ознаки того, що в США і Європі може початися сповільнення поширення інфекції. Однак також зазначив, що вірус все ще "розвивається в інших частинах світу" і що спільнотам по всьому світу необхідно буде створити інфраструктуру для захисту від спалахів в найближчі місяці, перш ніж знімати обмеження.

Представник ВООЗ також прокоментував критику США з приводу того, що ВООЗ сприяла Китаю у приховуванні глобальної пандемії. За його словами, в організації "була найкраща інформація, яка може надійти в поточних обставинах". Він також додав, що КНР запросив слідчу групу ВООЗ для перевірки в середині лютого без будь-яких обмежень. Цілком ймовірно, що згодом можуть бути деякі "перевірки" того, чи могла організація зробити щось по-іншому, але світ повинен рухатися вперед разом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представниця Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Меліта Вуйнович заявила, що фізична дистанція захищає від коронавірусу краще, ніж маска — і про це не потрібно забувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?