Що найкраще захищає від коронавірусу - ВООЗ дала важливу пораду
Категорія
Світ
Дата публікації

Що найкраще захищає від коронавірусу - ВООЗ дала важливу пораду

Що найкраще захищає від коронавірусу - ВООЗ дала важливу пораду
Джерело:  online.ua

Представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Меліта Вуйнович поділилася зі світом важливою інформацією. Вона заявила, що фізична дистанція захищає від коронавірусу краще, ніж маска - і про це не потрібно забувати. Окрім того, вона звернула увагу на те, що використання масок буде безрезультативним, якщо ігнорувати інші методи захисту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Росія 1"

"Якщо здорова людина не знаходиться в одному приміщенні з хворим, то маска їй не потрібна. Якщо вона знаходиться в натовпі, тоді так. Однак фізична дистанція більш захищає від зараження, ніж маска", - підкреслила офіційна представниця ВООЗ.

Також Меліта Вуйнович наголосила, що маска захищає не повністю. Якщо не дотримуватися дистанції, не мити руки, то людина "точно захворіє" - навіть якщо постійно носить маску. За словами пані Вуйнович, маска не шкідлива сама по собі, але люди через її наявність часто забувають про інші важливі методи захисту від вірусу. Окрім того, вона закликала не носити маски після двох годин використання.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно інший офіційний представник ВООЗ Крістіан Ліндмайер на віртуальному брифінгу закликав владу країн, де уже введені обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією, не скасовувати їх занадто рано. Він підкреслив, що ця фатальна помилка може спровокувати жахливі наслідки та негативно вплинути на життя мільйонів людей.

"Одне з найважливішого — не пом’якшувати заходи занадто рано, щоб не повернутися на старі позиції. Це схоже на те, як бути хворим, якщо ви встаєте з ліжка занадто рано і занадто рано починаєте працювати, ви ризикуєте повернутися назад з ускладненнями",— зазначив Крістіан Ліндмайер.

Раніше ONLINE.UA публікував рекомендації експертів Центру контролю і профілактики захворювань США (CDC),  як лікуватися від коронавіруса вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?