Коли буде розведення військ на Донбасі - голова Міноборони Загороднюк дав чітку відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли буде розведення військ на Донбасі - голова Міноборони Загороднюк дав чітку відповідь

Коли буде розведення військ на Донбасі - голова Міноборони Загороднюк дав чітку відповідь
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що заплановане розведення сил на Донбасі в районі Петрівського і Золотого можливе у разі дотримання режиму припинення вогню упродовж тижня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами Загороднюка, цей процес може відбутися виключно тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь у згаданих районах.

Начальник Генштабу Руслан Хомчак додав, що розведення військ має відбутись дзеркально на відстань одного кілометру від лінії зіткнення з обох сторін.

 "Українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад", - сказав Загороднюк.

Нагадаємо, що нещодавно міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак з’здили в місто Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ, та кажуть, що населення "в цілому підтримує концепцію" влади.

Як повідомляв ONLINE.UA,  військова волонтерка Наталія Воронкова заявила, що мешканці Золотого нібито проти відведення ЗСУ, бо військовослужбовці — основна гарантія безпеки населеного пункту. Повідомлення оприлюднене на тлі нещодавніх протестів проти "капітуляції" України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?