Коли команда РФ повернеться у європейський футбол — відповідь УЄФА
Категорія
Спорт
Дата публікації

Коли команда РФ повернеться у європейський футбол — відповідь УЄФА

Коли команда РФ повернеться у європейський футбол — відповідь УЄФА
Джерело:  online.ua

УЄФА дала відповідь, коли команда РФ повернеться у європейський футбол. Це стосується закінчення війни в Україні.

Джерело: N1

УЄФА дала відповідь, коли команда РФ повернеться у європейський футбол

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що російські клуби і збірні будуть відсторонені від європейських футбольних змагань до кінця війни в Україні.

Очолювана Чеферіном організація від початку повномасштабного вторгнення до України разом з іншими спортивними федераціями запровадила санкції проти Росії та Білорусі. Російські команди відсторонили від участі в турнірах клубів та збірних, що проводяться під егідою УЄФА. Натомість Білорусі заборонили проводити міжнародні матчі на території країни, проте не усували місцеві команди від змагань.

У березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет рекомендував спортивним федераціям повернути російських та білоруських атлетів у нейтральному статусі. Після цього росіян повернула низка федерацій, як-от боротьби, дзюдо, фехтування, спортивної стрільби та стрільби з лука.

Однак Чеферін вважає, що представники Росії не повинні змагатись на міжнародній арені, поки триває війна в Україні. Відповідаючи на питання журналіста, до якого часу Росію буде відсторонено від європейського футболу, президент УЄФА коротко повідомив: "До кінця війни".

Чеферін також прокоментував співробітництво УЄФА з компанією "Газпром". Після початку повномасштабного вторгнення УЄФА розірвав контракт з російським спонсором.

Це просто треба було зробити як якийсь символічний жест. Ми показували рекламу цієї компанії у матчах, які дивляться сотні мільйонів людей. Мені шкода, що так сталося, але ми повинні були це зробити. Але факт також в тому, що найбільше з цього приводу кричать ті, хто досі купує газ у цієї ж компанії, – вважає Чеферін.

Тренер російської збірної Овчинніков відповів Чеферіну

Російський тренер Валерій Овчинніков пафосно відреагував на слова президента Європейського футбольного союзу (УЄФА) про те, що команди з РФ будуть допущені до міжнародних турнірів лише після закінчення війни в Україні.

Овчинніков висловив упевненість, що команди з Росії повернуться в турніри під егідою УЄФА вже за півроку і стартують у новому футбольному сезоні. І додав, що армія РФ закінчить війну в Україні так, як визначив диктатор Володимир Путін.

Лінії поставили, повернемося, як закінчиться СВО, правильно? Є два варіанти повернутися, отже, треба закінчити спецоперацію. Як її закінчити, визначив президент Росії. Потрібно просто почекати? Думаю, так. За півроку, не переживайте, ми повернемося туди. Тим більше, що завдання поставили для російської армії. Президент УЄФА, нормально, ще один воєначальник є, – сказав Овчинніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?