Коли очікувати на стратегічні успіхи ЗСУ у контрнаступі — прогноз британського військового
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли очікувати на стратегічні успіхи ЗСУ у контрнаступі — прогноз британського військового

Коли очікувати на стратегічні успіхи ЗСУ у контрнаступі — прогноз британського військового
Джерело:  online.ua

За словами полковника армії Великої Британії Глена Гранта, слід очікувати стратегічного прориву українських військових на тих ділянках фронту, де злочинна армія РФ повністю вичерпає власний ресурс і буде знекровленою. 

Джерело: "Еспресо"

Коли варто очікувати на перші значні успіхи ЗСУ у контрнаступі 

Грант зазначив, що наразі українські військові шукають слабкі місця в обороні російських військових злочинців, щоб згодомо утворити масштабну діру в оборонній лінії ворога.

Знайдеться місце, де Росія раптом не зможе воювати належним чином. Саме там має відбутися справжній стратегічний прорив. І тому, дивлячись на південь, у мене виникає запитання: що відбувається в районі Донецька, коли українські війська просуваються вперед? Що станеться, якщо вони увірвуться в Донецьк? Чи є у ЗСУ ще близько 30 тис. солдатів, які можуть увійти в Донецьк і взяти його? Це цікаві питання на даний момент, тому що поле бою до кінця незрозуміле. А може, це буде Лиман, чи це Бахмут, чи це Донецьк, чи це Запоріжжя і південь. І тільки в найближчі два-три тижні, чи впродовж наступного місяця буде зрозуміло, де насправді Україна може завдати найбільшої шкоди окупантам, - підкреслює британський військовий.

Що відомо про дії ЗСУ на півдні України  

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, українські військові ведуть активні бойові дії у Запорізькій області, просуваються вперед і займають панівні висоти.

На сьогодні ми можемо говорити про клин, який вбито між Роботино та Вербовим, це дуже важливо, бо це говорить про фактичне наближення до другої лінії оборони майже впритул, - зазначає аналітик.

Він також підкреслив, що в районі Великої Новосілки – адміністративної межі Донецької та Запорізької областей – після звільнення Старомайорського "все дуже погано буде для росіян в Старомлинівці", адже ЗСУ отримали змогу вирівняти фланги по правому та лівому берегу.

Також Сили оборони просуваються по флангах, і просування дозволяє займати все більше панівних висот. І фактично це матиме той самий ефект, який ми побачили біля Бахмута – після того, як Сили оборони взяли під свій контроль панівні висоти в районі Кліщіївки, одразу посипалася оборона у росіян, - наголошує Коваленко.

Що стосується лівобережної Херсонщини, Коваленко зазначив, що тут переважно відбувається формування умов за рахунок артилерійської роботи, а також дій наших Сил спеціальних операцій, які мають можливість проведення тих чи інших операцій на лівому березі.

Але говорити про те, що там зараз розпочався якийсь наступ – ні, поки що про це зарано говорити, відбувається саме буденний процес знищення позицій окупантів, - зазначає аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?