Коли очікувати успіхів ЗСУ у контрнаступі — прогноз Генштабу Естонії
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли очікувати успіхів ЗСУ у контрнаступі — прогноз Генштабу Естонії

Коли очікувати успіхів ЗСУ у контрнаступі — прогноз Генштабу Естонії
Джерело:  online.ua

На думку заступника глави Генштабу армії Естонії, полковника Марта Вендли, до кінця цього року українські військові можуть досягти значного прогресу у контрнаступі, однак це також залежатиме від дій армії РФ, які залишаються непередбачуваними.

Джерело: ERR

Що відомо про перспективи контрнаступу ЗСУ 

Вендла зазначив, що оборона армії РФ не має рівномірного захисту уздовж лінії фронту протяжністю понад 1 тис кілометрів.

При цьому українські військові навчені виявляти слабкі місця в обороні ворога і діяти малими підрозділами.

Українські військові також завдають вогневих ударів та мають кращу розвідувальну інформацію.

Вендла підкреслив, що російські війська також значно посилили оборону після втечі з Херсону.

Якщо решта областей має в середньому по 400 об'єктів оборони на район, то на напрямі Запоріжжя їх було 1 тис 400. Це говорить про масштаби глибини оборонної конструкції. Тож у цьому сенсі завдання, яке має вирішити Україна, надзвичайно серйозне, - зазначає представник Генштабу Естонії.

Що відомо про оборонну тактику армії РФ та наступальні зусилля ЗСУ 

Вендла наголосив, що засоби оборони російських сил включають як великі рови і різні мінні поля, так і оборонні траншеї, артилерійські позиції і резервні райони, що перешкоджають прориву.

Він також підкреслив, що наразі українські військові ще не домоглись широкого прориву першої лінії оборони армїі, але мають невеликі успіхи.

Це робиться в дуже широких масштабах, бо мета України - привертати увагу на різних напрямках. Але й Росія намагається робити те саме, тому що усвідомлює важливість південного напряму для стратегічних цілей України, а отже, можна побачити деяку активність росіян на північному напрямку. , щоб спробувати скувати сили та не допустити створення резервів для сприяння можливому прориву на південь, - пояснив Вендла.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?