Коли потрібно їсти, щоб швидко схуднути: вчені розкрили приголомшливий секрет
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Коли потрібно їсти, щоб швидко схуднути: вчені розкрили приголомшливий секрет

Коли потрібно їсти, щоб швидко схуднути: вчені розкрили приголомшливий секрет
Джерело:  online.ua

Вчені з університету Суррея (University of Surrey) приголомшили світ неочікуваною порадою - вони заявили про те, що невеликі зміни часу сніданку і вечері сприяють зменшенню жирових відкладень. За їхніми словами, це прискорює розпад жирової тканини у два рази. Наголошується, що дослідники аналізували 10-тижневе "харчування, обмежене за часом" (форма переривчастого голодування). Учасники-добровольці були поділені на дві групи. Члени однієї з них снідали на 90 хвилин пізніше, а вечеряли на 90 хвилин раніше, інші – харчувалися як зазвичай. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання ScienceDaily.

"На відміну від попередніх досліджень в цій області, учасників не просили дотримуватися суворої дієти, вони могли вільно харчуватися в рамках певного "вікна для їжі". Це допомогло дослідникам оцінити, чи легко дотримуватися такої дієти в повсякденному житті", - йдеться в повідомленні.

За словами дослідників, зміна часу харчування спричинила, в середньому, удвічі більшу втрату жиру в організмі, ніж у контрольній групі.

"Ті учасники, які змінили час свого харчування, споживали менше їжі в цілому, ніж контрольна група. Результат був підтверджений відповідями в анкетах – 57% відзначили зниження апетиту, зменшення можливостей приймати їжу або скорочення перекусів (особливо вечорами)", - пише видання.

Варто звернути увагу на те, що науковці мають намір використовувати ці та попередні висновки для розробки більш масштабних досліджень харчування, обмеженого за часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські дієтологи вкотре вирішили допомогти усім, хто хоче позбутися кількох лишніх кілограмів — вони назвали дуже простий та ефективний спосіб. Усі важливі подробиі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?