Коли сепари приїхали, було зрозуміло, за кого міліція - очевидець про захоплення Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Коли сепари приїхали, було зрозуміло, за кого міліція - очевидець про захоплення Донбасу

Коли сепари приїхали, було зрозуміло, за кого міліція - очевидець про захоплення Донбасу
Джерело:  online.ua

Правозахисник з Краматорська Донецької області Станіслав Чорногор розповів, що під час захоплення сепаратистами Донбасу в 2014 році міліція не підтримала проукраїнських активістів.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Зі зброєю був цікавий момент. Коли сепари приїхали, і події почали розвиватися, було зрозуміло, на чиєму боці менти. Місцеві патріоти і самооборона зустрілися з начальником міськвідділу міліції. Вони кажуть до нього: "Якщо ви ссите - дайте нам зброю!". Міськвідділ після захоплення Слов'янська - це своєрідний символ, вже зрозуміло, що буває після захоплення міськвідділу. І сепаратисти з колорадськими стрічками в Краматорську під міськрадою чергували з самого ранку. Я приїхав, дивлюся: "Ага. Ось відомі клоуни, ось - теж відомі клоуни!". Начальник міськвідділу зброї не дав, може, вивіз вже. А сепари спочатку постріляли холостими патронами, потім вже біля самого міськвідділу поставили бойові ріжки", - згадує активіст.

Читайте також: Ніхто не сидить, а соратник Януковича пішов до Порошенка: активіст про життя на Донбасі
За його словами, міліцію тренували захищатися від "Правого сектора".
"І є інформація, що під час взяття міськвідділу опір був у самій будівлі - від молодих ментів. Їх, до речі, тренували оборонятися від "Правого сектора", який тут збирався "приїхати і всіх вбивати". На вікнах були мішки з піском, тобто міськвідділ тренував оборону, була така операція "Фортеця". Ось знання і стали в нагоді. В результаті: в міськвідділі була невелика стрілянина, кілька пострілів, когось, можливо, поранили. Зараз кажуть, що міліціонер, який тоді стріляв, сьогодні під слідством, судять за сепаратизм. Буквально тиждень тому було: "Міліція стала на захист свого колеги, якого судять за сепаратизм!", - розповів правозахисник.
Більше читайте в інтерв'ю Станіслава Чорногора на ONLINE.UA: На Донбасі патріотам не дали зброю, а зараз у людей Януковича все добре - активіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?