Коли та як відновлюватимуть роботу транспорту в Україні - уряд все пояснив
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли та як відновлюватимуть роботу транспорту в Україні - уряд все пояснив

Коли та як відновлюватимуть роботу транспорту в Україні - уряд все пояснив
Джерело:  rbc.ua

Очільник Кабінету міністрів Дмитро Шмигаль озвучив важливу інформацію для всіх українців - він наголошує, що роботу громадського транспорту в Україні відновлюватимуть у кілька етапів, починаючи з послаблення умов карантину для міського транспорту. За його словами, процес буде запущений, але не раніше 11 травня - після закінчення карантину, який незабаром продовжить уряд. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Транспорт, скоріше за все, буде запускатися поетапно. Тобто спочатку – полегшення обмежень функціонування міського транспорту, але за певних умов та соціальної дистанції. Потім перейдемо до міжміського, аж потім до міжобласного сполучення, і, напевно, в самому кінці будемо розглядати відновлення авіаперевезень чи глобальних залізничних перевезень", - розповідає Денис Шмигаль.

Очільник Кабміну звернув увагу нате, що етапність відновлення пасажирських перевезень цілко зрозуміла та чітка, однак конкретну дату, коли це можна буде почати робити, наразі ніхто не назве. Денис Шмигаль запевняє, що поки над цим працюють аналітики. За його словами, масові перевезення груп людей у замкнених просторах – це один із найсерйозніших ризиків, тому зняття обмежень в цій сфері потрібно розраховувати дуже уважно і запроваджувати вкрай обережно. Окрім того, глава уряду навів приклад з київським метро, яке щодня перевозило 2 мільйони пасажирів, мовляв, через одну хвору людину за таких умов за тиждень можна отримати тисячі хворих.

Денис Шмигаль наголошує, що послаблення обмежувальних заходів у транспорті до 11 травня точно не буде.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль наголосив, що КМУ продовжить карантин в Україні до 11 травня, однак українцям потрібно розуміти, що й в наступні 2 роки можуть бути введені обмеження через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?