В Україні буде декілька піків пандемії - Кабмін здивував оновленим прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні буде декілька піків пандемії - Кабмін здивував оновленим прогнозом

В Україні буде декілька піків пандемії - Кабмін здивував оновленим прогнозом
Джерело:  rbc.ua

Глава уряду Денис Шмигаль заявляє, що Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 11 травня, однак українцям потрібно розуміти, що й в наступні 2 роки можуть бути введені обмеження через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. Він також звернув увагу на те, що за розрахунками Національної академії наук України, які було отримано нещодавно, очікуються ще два піки захворюваності: один орієнтовно – це кінець квітня і, орієнтовно, – між 3 і 8 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Тому на засіданні Кабміну, ґрунтуючись на цих розрахунках, ми продовжимо карантин, як мінімум до 11 травня. Водночас ми плануємо вже пом'якшити деякі заходи. Наприклад, плануємо пом'якшити умови обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, в яких ми розглянемо пом'якшення карантинних заходів. Система охорони здоров'я зараз завантажена хворими коронавірусом менше, ніж на 10%. Це ми йдемо за так званим позитивним сценарієм. Але це не означає, що у нас цього року не буде піків і сплесків", - пояснює Денис Шмигаль.

За словами очільника Кабміну, у будь-якому випадку українцям доведеться жити в умовах уже нового світу і нових соціальних обмежень. Цілком можливим залишається ризик-орієнтованих умов, коли влада буде вводити карантинні обмеження в окремих містах, селах або областях.

Денис Шмигаль звертає увагу на те, що наразі 11 травня розглядається як "бажане межа, після якої ми очікуємо отримувати позитивні дані і жити в більш м'якому режимі, але не факт, що так і буде". Уряд хоче, щоб із 12 травня "відбулися певні пом'якшення", щоб можна було вже думати про розвиток економіки і шукати "баланс між жорстким карантином і роботою економічних секторів". Проте очільник КМУ також згоден із ВООЗ, що наступні 2 роки світ буде жити в умовах боротьби з COVID-19, тому "не повинно бути ілюзій, що в травні закінчився карантин – і ми всі вийшли і все забули".

"Усі країни, які успішно подолали перший пік захворюваності, сьогодні стоять на порозі наступних піків, у тому числі в Китаї є повторні хвилі. І в інших країнах, які нібито першу хвилю пройшли і вже її подолали, сьогодні вже спостерігають за початком другої хвилі захворюваності. Тому ілюзії, що Україні вдалося утримати першу хвилю і що все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах",- пояснює Шмигаль.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Денис Шмигаль заявив, що КМУ уже активно працює над створенням 500 тисяч робочих місць. Він також запевняє, що уряд має ідеї щодо вакансій, які наші громадяни можуть отримати у період карантину - зарплата коливатиметься у межах 6-8 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?