Коли Україна може стати членом НАТО - США здивували гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли Україна може стати членом НАТО - США здивували гучною заявою

Коли Україна може стати членом НАТО - США здивували гучною заявою
Джерело:  online.ua

Пані посол США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон під час відеоконференції виступила з черговою неоднозначною заявою - вона наголосила, що Україна має шанси стати членом Північно-Атлантичного альянсу, коли для цього настане правильний момент. Журналісти поцікавилися у дипломатки, чи можна вважати визнання нашої країни членом Програми розширених можливостей НАТО "останнім кроком" до членства в Альянсі, або заміною членства, посол зазначила, що це не є "ні тим, ні іншим". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт блоку.

"Цей крок є демонстрацією, що Україна дуже важлива для НАТО. Це дозволить мати більше спільних навчань та забезпечити кращу взаємосумісність сил", - підкреслила пані посол.

Окрім того, вона наголосила, що немає підстав стверджувати, що партнерство розширених можливостей має замінити потенційне майбутнє членство України в Альянсі.

"Я сподіваюся, що Україна буде членом НАТО, коли настане правильний момент", - додала пані Хатчінсон.

За її словами, такий статус для України, як і Грузії, підтверджує, що ці країни є для НАТО найближчими партнерами та їм надають особливу увагу, оскільки обидві стали жертвами збройної агресії з боку Росії. Пані посол підкреслила, що Штати і далі продовжуватимуть непохитну підтримку суверенітету України.

Як відомо, 12 червня Північноатлантична рада визнала нашу країну членом Програми розширених можливостей НАТО. Варто звернути увагу на те, що цей статус є частиною партнерської ініціативи НАТО щодо взаємодії, метою якої є підтримка і поглиблення співпраці між союзниками і партнерами, які внесли значний вклад в операції та місії під проводом Альянсу. Нова віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина наголосила, що після отримання статусу партнера НАТО з розширених можливостей Україна й далі прагне членства у блоці. Команда Володимира Путіна почала стверджувати, що надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями "не сприяє зміцненню безпеки і стабільності в Європі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі почали панікувати через нове рішення України та НАТО - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?