Коли Україна зможе отримати F-16 — відповідь речника Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна зможе отримати F-16 — відповідь речника Повітряних сил

Коли Україна зможе отримати F-16 — відповідь речника Повітряних сил
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, Україна не отримає від західних партнерів американські винищувачі F-16 протягом цієї осени та зими.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Коли Україна нарешті зможе отримати F-16 

Вже очевидно, що ми не зможемо захистити Україну літаками F-16 цієї осені та зими, - зазначив речник ПС ЗСУ.

За його словами, на літак були великі надії, оскільки він міг стати частиною протиповітряної оборони та допомогти захиститися від ракетного тероризму Росії.

Але, як там не було, питання зрушило з місця. Ми розуміємо, що наші льотчики найближчим часом навчатимуться. Але водночас посилення нашого ППО потрібно проводити, - зазначив Ігнат.

Що буде робити Україна в умовах дефіциту сучасної авіації 

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна збільшуватиме виробництво власних БпЛА.

Фронтові питання, які важливі зараз. Оборонні питання, які важливі стратегічно. Командувачі доповіли про ситуацію на східних і південних напрямках. Головком і Міністерство оборони – розмова про боєприпаси. Віце-прем’єр-міністр Федоров і Держспецзв’язок – те, що стосується дронів і загалом наших технологічних можливостей. У кожній бойовій бригаді воїни серед перших питань ставлять питання про безпілотники, про засоби радіоелектронної боротьби, про військову протиповітряну оборону, - зазначив глава держави.

За його словами, йде робота з партнерами заради постачання потрібних дронів і систем, а також проводиться робота безпосередньо в Україні.

Необхідне виробництво. Нарощуємо виробництво в рази. Та необхідна систематизація того, що вже постачається у війська та використовується. Дрони – це "очі" та захист на передовій. Різної дальності, різних цілей. Дрони – це гарантія, що людям не доведеться платити життям, коли можна спрацювати безпілотниками, - підкреслив президент.

Він зазначив, що усе те, про що говорили з хлопцями напередодні на Донеччині, на Запоріжжі, у бойових бригадах, тепер є змістом роботи і Генштабу, і урядовців, і Ставки, поставлені відповідні завдання.

Також глава держави повідомив, що провів сьогодні й тривалу нараду щодо міжнародної активності у другій половині серпня.

Нові пакети оборони. Нові політичні рішення заради України. Підтримка для нашої держави й людей. Цей серпень має бути урожайним для України – це завдання для всієї команди нашої держави, для кожного й кожної, хто працює заради успіху України, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?