Пентагон підтвердив дозвіл США на навчання українських пілотів на F-16
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон підтвердив дозвіл США на навчання українських пілотів на F-16

Пентагон підтвердив дозвіл США на навчання українських пілотів на F-16
Джерело:  online.ua

У США підтвоердили дозвіл президента Джо Байдена на початок навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Проте інформації щодо плану тренувань немає.

Джерело: Пентагон

Байден дозволи країнам тренувати пілотів на F-16

Минулого тижня Politico повідомило, що деякі українські пілоти були обрані для початку підготовки на F-16.

Речницю Пентагону Сабріну Сінгх під час брифінгу запитали про інформацію про стан затвердження навчальної програми для українських пілотів.

Як ви знаєте, Данія та Нідерланди є лідерами у підготовці. Президент дав зелене світло, щоб дозволити та підтримати навчання для просування вперед, але я просто не маю жодних додаткових оновлень щодо конкретних пілотів, які навчаються.

Що сказали про Україну на брифінгу Пентагону

Також вона додала, що США продовжують стежити за намірами Північної Кореї щодо можливої передачі РФ боєприпасів.

Це те, що нас надзвичайно хвилює. Очевидно, це рішення Північної Кореї приєднатися до Росії та її неспровокованої війни проти України, і будь-яка угода про зброю між КНДР і Росією порушить резолюції Ради Безпеки ООН. Тому ми продовжуємо стежити за цим. Звичайно, це викликає глибоке занепокоєння. Але знову ж таки, ми просто збираємося продовжувати стежити за цим.

Також Сінгх розповіла, що в США ще є гроші на допомогу Україні, які отримані від переоцінки, яку США зробили на початку цього року.

Тож ви пам’ятаєте, що це було приблизно 6 мільярдів доларів. Отже, у нас все ще є кошти, і ми збираємося продовжувати це робити. Знову ж таки, це все ще значна сума, і ми впевнені, що можемо продовжувати забезпечувати Україну тим, що їй потрібно на полі бою.

Повідомляється, що Німеччина вагається надсилати власні ракети Taurus, доки США не надсилатимуть свої ATACMS. Проте Сінгх не коментувала передачу далекобійних ракет Україні.

Минулого тижня ми випустили наш 43-й пакет повнщодо допомоги Україні. І знову ж таки, ми забезпечуємо артилерією, ми забезпечуємо протиповітряну оборону, ми продовжуємо навчати українців на базах США та з нашими партнерами та союзниками по всьому світу. Тож я думаю, що ми дуже впевнені в обладнанні, системах, можливостях, які ми змогли надати Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?