США досі не отримали від ЄС план навчання пілотів ЗСУ на F-16 — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

США досі не отримали від ЄС план навчання пілотів ЗСУ на F-16 — CNN

США досі не отримали від ЄС план навчання пілотів ЗСУ на F-16 — CNN
Джерело:  online.ua

За інформацією неназваних офіційних західних осіб, США досі не отримали від країн ЄС план щодо проведення навчань українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Джерело:  CNN

Чому країни ЄС не перадали США план навчань пілотів ЗСУ на F-16 

Американські посадовці у коментарі журналістам телеканалу зазначили, що у представників адміністрації президента Джо Байдена досі не має плану тренувань українських пілотів, який має бути затверджений перед тим, як зможуть розпочатись самі навчання.

Через це США не можуть схвалити передачу спеціального обладнання та матеріалів, зокрема, льотні тренажери та навчальні посібники.

За словами представників оборонних відомств США, у Вашингтоні досі не вирішили, чи відправляти американських пілотів для участі у навчаннях українських військових.

Але жодних рішень не буде прийнято, доки не буде затверджено остаточний план навчання.

При цьому представник Міноборони Данії заявив про наявність попередньої концепції навчання пілотів ЗСУ.

У ній міститься інформація про те, що підготовка пілотів та наземного персоналу проводитиметься протягом шести місяців на кількох об'єктах, включаючи авіабазу "Скридструп" у Данії.

У документі також зазначено, що авіаційна коаліція погодилася надати для навчання "мовних експертів, пілотів, наземний екіпаж, інструкторів, літаки чи фінансування у разі потреби".

Що відомо про наміри США продати призначені для України F-16 

США хочуть продати Аргентині 24 винищувачі F-16, які наразі у рамках програми оборони НАТО перебувають у Данії, і могли б бути передані Україні.

Зазначається, що США намагаються завадити покупці урядом Аргентини винищувачів виробництва Китаю або Індії.

При цьому у Вашингтоні наполягають на підписанні термінової угоди з Аргентиною щодо купівлі винищувачів.

Але Пекін пропонує нові літаки, а не вживані, а також гарантує повний і необмежений пакет зброї та датчиків у комплект до свого винищувача.

Аргентина знаходиться під військовим ембарго, яке не дозволяє їм імпортувати зброю і техніку з країн НАТО. Такі санкції проти Буенос-Айреса ініціювала Британія під час війни за Фолклендські острови. Але у Білому домі стверджують, що Великобританія вже зняла цей бар’єр, інформує видання Buenos Aires Times.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?