Коли в Україну прийде весна: харківський бабак Тимко дав свій прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли в Україну прийде весна: харківський бабак Тимко дав свій прогноз

Коли в Україну прийде весна: харківський бабак Тимко дав свій прогноз
Джерело:  online.ua

Весна в Україну прийде через шість тижнів. Такий прогноз зробив харківський бабак Тимко, якого розбудили в переддень святкування Дня бабака. Крім швидкого приходу весни в Україну, Тимко зробив ще одне пророкування - за його прогнозом, наступна зима в країні також буде безсніжною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Вечірній Харків".

Прогноз на весну бабака Тимка за традицією розшифрувала старша викладачка біологічного факультету ХНУ ім. Каразіна Надія Токарська. Вона, оцінивши поведінку тварини, заявила, що бабак в шоці від погоди в Україні. Після пробудження Тимко не побачив своєї тіні, що свідчить про те, що весна цього року настане вже в середині березня.

Прогноз Тимка не став сенсаційним, так як зима в цьому році в Україні практично не настала. Тільки кілька днів погода в країні була по-справжньому зимовою зі снігом і морозами.

Нагадаємо, День бабака є традиційним народним святом США і Канади, який у 2004 році успішно перейняли в Україні. Вважається, що в цей день потрібно спостерігати за бабаком, що вилазить зі своєї нори. За його поведінкою можна судити про близькість настання весни.

Слід зазначити, що степовий бабак Тимко, який живе на території біологічної станції ХНУ ім. В. Каразіна, є вже третім в династії бабаків, які мешкають на станції і передбачають погоду на весну. Бабак Тимко III змінив в позаминулому році на посаді свого батька - Тимка II. Він передбачав погоду на протязі останніх 7 років, після чого відправився на спокій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в минулому році прогноз бабака Тимка на весну підтвердився- тепла погода прийшла в Україну тільки в середині квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?