Коли відбудеться обіцяний Нормандський саміт - у Путіна з апломбом відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли відбудеться обіцяний Нормандський саміт - у Путіна з апломбом відповіли

Коли відбудеться обіцяний Нормандський саміт - у Путіна з апломбом відповіли
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва стверджує, що жодних планів провести саміт "нормандської четвірки" щодо ситуації на Донбасі, в тому числі у форматі відеозв'язку, немає. Першим із заявою 23 квітня виступив речник Кремля Дмитро Пєсков. Він вкотре дав зрозуміти, що зустріч блокується через "бездіяльність" команди українського лідера Володимира Зеленського, яка начебто не поспішає виконувати мінські та паризькі домовленості. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Поки ніяких начерків з цього приводу немає. Ситуація з реалізацією мінських домовленостей в цілому і паризьких домовленостей, зокрема, як і раніше залишає бажати кращого", - цинічно відповів на запитання журналістів прессекратар Володимира Путіна.

Окрім того, він додав, що "наразі якась конкретики з цього приводу відсутня".

Варто звернути увагу на те, що 22 квітня стало відомо, що відеоконференція за участі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії відбудеться 30 квітня. Зазначалося, що згоду на "нормандську зустріч" дали міністри усіх 4 країн. Останнім погодився очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Цю інформацію речник Кремля Дмитро Пєсков поки не коментував.

Нагадаємо, що раніше український лідер Володимир Зеленський пообіцяв народу України, що на посаді глави держави йому вдасться закінчити війну на Донбасі. Глава держави нагадав, що йому вдалося розморозити Нормандський формат і не поступитися національними інтересами. Зеленський вважає, що Україна вийшла з непоганим результатом після зустрічі на найвищому рівні у грудні 2019 року.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Україна змогла заблокувати в ООН ще одну резолюцію РФ, яка мала на меті розмити санкційний режим. Як це вдалося зробити українським дипломатам - читайте в нашому матеріалі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?