Нормандська четвірка нарешті змогла домовитися - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Нормандська четвірка нарешті змогла домовитися - що важливо знати

Нормандська четвірка нарешті змогла домовитися - що важливо знати

Члени "нормандської четвірки" наршеті змогли дійти згоди та домовилися про проведення відеоконференції за участі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та РФ. За попередніми даними, вона відбудеться вже 30 квітня. Про це розповідає "ЄП" із посиланням на власні анонімні джерела, інформує ONLINE.UA.

"Відеоконференція 4 глав МЗС країн "нормандської четвірки" підтверджена на 30 квітня", - зазначив співрозмовник видання.

Окрім того, джерела ЗМІ підкреслюють, що останнім міністром, який дав згоду на переговори, став очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Варто зазначити, що попередні повідомлення російського міністерства вказують на те, що домовленість була досягнута за участі німецької сторони.

"Міністри домовилися врахувати розвиток ситуації при підготовці відеоконференції глав зовнішньополітичних відомств "нормандської четвірки", дата якої буде додатково узгоджена", - було сказано в офіційній заяві російського МЗС 16 квітня після телефонної розмови Сергія Лаврова з німецьким міністром Гайко Маасом.

Вже 22 квітня було остаточно узгоджено проведення переговорів у форматі відеоконференції.

Що важливо розуміти, ще в березні очільник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив сподівання на проведення саміту у "нормандському форматі" на рівні лідерів країн у квітні.

"Зустріч радників повинна була відбутися 12 березня, але у зв’язку з карантином її перенесли. Ми будемо мати телефонну розмову наступного тижня між радниками, на якій будемо в тому числі будемо говорити про дату можливого саміту, який повинен відбутися у Берліні, я сподіваюся, у квітні", - заявив тоді глава ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український лідер Володимир Зеленський озвучив ще одну важливу обіцянку — він наголосив, що на посаді глави держави йому вдасться закінчити війну на Донбасі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?