Коли закінчиться навчальний рік в Україні - уже названа дата
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли закінчиться навчальний рік в Україні - уже названа дата

Коли закінчиться навчальний рік в Україні - уже названа дата
Джерело:  online.ua

Любомира Мандзій, яка  тимчасово виконує обов’язки міністерки освіти і науки, виступила з важливою новиною. Вона підкреслила, що навчальний рік в Україні закінчиться так, як і передбачено законодавством, а саме 1 липня, однак це не стосується випускників 11 класів. Про це вона розповіла в ході брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Навчальний рік для випускників 11 класу закінчиться тоді, коли наші випускники отримають документ про освіту", – зазначила чиновниця.

Окрім того, вона описала варіанти розвитку подій для 11 класу:

  • Якщо учні повертаються до шкільних парт в травні, це буде означати, що в травні буде відбуватися пробне ЗНО. А основна сесія ЗНО розпочнеться після 20-х чисел червня.

  • Якщо повернуться в червні, то МОН теж зможе організувати пробне ЗНО в межах червня до старту основної сесії.

"Зважаючи на попередньо оголошені дати пробного ЗНО на 4 і на 11 квітня, ми розуміємо, що це пробне ЗНО не відбудеться, і Український центр оцінювання якості освіти готує матеріали для випускників, відео ознайомлення процесу проведення ЗНО", – наголосила Любомира Мандзій.

За її словами, закінчення цього навчального року буде залежати від закінчення основної сесії ЗНО. А ЗНО у 2020 році буде проведено. Чиновниця також наголосила, що державна підсумкова атестація для учнів 4 і 9 класів буде скасована.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 березня український уряд в ході засідання ухвалив рішення, що Любомира Мандзій, яка була заступницею колишньої очільниці МОН Ганни Новосад, буде тимчасово виконувати обов’язки міністерки освіти і науки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?