Коли Зеленський зустрінеться з Байденом — дані NBC News
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом — дані NBC News

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом — дані NBC News
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, український лідер Володимир Зеленський має намір найближчим часом зустрітися з президентом США Джо Байденом. Зустріч може відбутися безпосередньо у Штатах.

Джерело: NBC News

Що відомо про майбутню зустріч Зеленського та Байдена

Редакція видання з посилання на свої джерела в українській владі повідомляє, що президент України планує наступного тижня відвідати Генеральну асамблею ООН у Нью-Йорку й зустрітися з очільником Білого дому Джо Байденом.

Поки журналістам не вдалося дізнатися, де відбудеться зустріч сторін: у Нью-Йорку чи в Білому домі.

Білий дім поки відмовляється коментувати інформацію.

Попередня зустріч Байдена із Зеленським відбулася у липні під час саміту НАТО у Вільнюсі. Також Зеленський і Байден мали можливість для зустрічі у травні під час саміту G7. Крім того, Байден відвідав Київ у лютому з нагоди роковин повномасштабного вторгнення Росії. Тоді президент США провів переговори із Зеленським та привіз у Київ новий пакет допомоги.

Не можна також не згадати про те, що на початку вересня до української столиці з візитом прибув очільник Держдепу США Ентоні Блінкен.

Шеф американської дипломатії офіційно підтвердив, що Вашингтон вирішив виділити для України новий пакет допомоги, вартість якого сягає понад 1 мільярд доларів.

За словами Блінкена, Байден дійсно чекає на зустріч з президентом України

З якою метою Зеленський вирушає до Нью-Йорку

Згідно з даними інформаційної агенції Bloomberg, український лідер може відвідати Генасамблею ООН, щоб представити "формулу миру", що має на меті покласти край російсько-українській війні.

Що стосується перемовин Зеленського й Байдена, то однією з тем може бути постачання ЗСУ далекобійних ракет ATACMS.

Журналісти CNN також дізналися про те, що очільник Білого дому вже найближчим часом може ухвалити остаточне рішення щодо передачі далекобійних ракет Україні.

За словами Володимира Зеленського, офіційний Київ розраховує на отримання далекобійних ATACMS від США вже восени.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?