Коли Зеленський зустрінеться з Байденом у Вашингтоні — став відомий час зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом у Вашингтоні — став відомий час зустрічі

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом у Вашингтоні — став відомий час зустрічі
Джерело:  online.ua

21 грудня президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом на Південній галявині Білого дому у Вашингтоні о 21:00 за київським часом.

Джерело: публічний розклад Джо Байдена

Коли Зеленський Зеленський зустрінеться з президентом США

Згідно з розкладом, Байден та Зеленський розпочнуть двосторонню зустріч о 21:30.

На 23.30 запланована спільна пресконференція президентів.

Виступ Зеленського перед Конгресом США заплановано на 02:30 22 грудня за київським часом.

Нагадаємо, що Зеленський підтвердив свій візит до США.

Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із президентом США Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей, - написав він у Твіттері.

Очікується, що Джо Байден має оголосити  виділення Україні майже 2 млрд доларів додаткової допомоги у сфері безпеки, включаючи ППО Patriot.

CNN повідомляє, що візит швидко готувався американськими та українськими офіційними особами протягом останніх 10 днів.

Сам візит має на меті яскраво продемонструвати постійну прихильність США Україні в той момент, коли здатність Байдена підтримувати цю підтримку вдома та за кордоном випробовується.

Байден посилить основоположне повідомлення під час цієї поїздки президенту Зеленському безпосередньо – українському народу, американському народу та світу публічно – що Сполучені Штати будуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, - сказав високопоставлений чиновник адміністрації Байдена.

Байден вперше обговорив перспективу візиту Зеленського до Вашингтона під час телефонної розмови з українським лідером 11 грудня, повідомив представник адміністрації. Тиждень тому було надіслано офіційне запрошення, яке Зеленський прийняв.

Коли Зеленський прибуде до Білого дому, він зустрінеться з Байденом та ключовими членами команди національної безпеки США.

Посадовець сказав, що Байден і Зеленський візьмуть участь у «поглибленій стратегічній дискусії про подальший шлях на полі бою», а також навчання та можливості, які західні партнери надають Україні, санкції, які вони ввели проти Росії, економічну та енергетичну допомогу для український народ.

Окрім цього, за повідомленням  ЗМІ, українська делегація попросить в США далекобійні ракетні системи ATACMS.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?