Коли ж насправді закінчиться карантин в Україні — експерти здивували прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли ж насправді закінчиться карантин в Україні — експерти здивували прогнозом

Коли ж насправді закінчиться карантин в Україні — експерти здивували прогнозом
Джерело:  online.ua

Ще влітку Кабінет міністрів України ухвалив рішення, що адаптивний карантин в Україні триватиме до 31 жовтня. Проте вже зараз стає зрозуміло, що через другу хвилю коронавірусу країна може повернутись до певних жорсткіших обмежень, оскільки щоденно в нашій країні з неймовірною швидкістю зростає кількість нових хворих на коронавірус. Саме тому влада України може повторно ввести деякі обмеження задля стримування COVID-19 - це також підтверджує прогноз Світового банку. У ньому йдеться про те, що українська економіка серйозно постраждала в результаті першої хвилі коронавірусу. ВВП за пів року впав на 6,5%, передає ONLINE.UA.

"Водночас саме запровадження адаптивного карантину посприяло зменшенню негативного впливу на економіку", - наголосили аналітики Світового банку.

Вони також звернули увагу на те, що темп реформ України може уповільнитись.

Очільник медичної комісії Києва Олег Гелевей визнає, що ситуація з коронавірусом в Україні та світі досі складна, тому карантин, ймовірно, продовжуватимуть ще місяцями. На його думку, обмеження можуть тривати до літа 2021 року.

Нещодавно також з окремою заявою з цього приводу виступив український дипломта та очільник МЗС Дмитро Кулеба. Ще раніше він запевняв, що найоптимістичніший прогноз передбачав стабілізацію життя після пандемії на кінець літа – початок осені. Проте у жовтні щодня виявляють понад 4 тисячі хворих, а 8 жовтня взагалі був зафіксований абсолютний антирекорд -  5 397 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 244 734 особи.

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін прогнозує, що на Україну чекає серйозне зростання захворюваності на COVID-19. Зокрема, лікар припускає, що у листопаді може бути по 12 тисяч інфікованих щодня. Відповідно на покращення ситуації та скасування адаптивного (чи тотального) карантину українським громадянам можна розраховувати лише влітку 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я виступили з новим попередженням щодо глобальної епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?