МОЗ попередило українців про епідемічну межу, яку не можна перейти
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило українців про епідемічну межу, яку не можна перейти

МОЗ попередило українців про епідемічну межу, яку не можна перейти
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я виступили з новим попередженням щодо глобальної епідемії коронавірусу COVID-19. Голова відомства Максим Степанов нагадав про ризики перевантаження системи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у четвер, 8 жовтня.

За його словами, в Україні станом на ранок згаданого дня зареєстрували новий антирекорд - 5 397 за попередню добу.

"У медичної системи є певна межа. В нас обмежена кількість реаніматологів, інфекціоністів – лікарів, у яких ще вчора була інша спеціалізація, а сьогодні вони лікують хворих на COVID-19. Ними в наших лікарнях нині зайнято більше 20 тисяч ліжок. Щодня ця кількість збільшується, а на сьогодні в нас – черговий "антирекорд", – підкреслив Степанов.

Міністр зауважив, в Україні широко нехтуються правила безпеки на тлі епідемічної загрози. Він дорікнув окремим представникам місцевої влади, які нібито не контролюють карантинні обмеження заради "любові" громадян напередодні виборів.

Поки що український уряд планує не вести державу згідно з планом європейських сусідів, деякі з яких зважилися на повний локдаун. Утім, він Степанов нагадав про ефективність таких заходів для розриву ланцюгу захворюваності.

"Іншого шляху немає, адже всі дбають про свою медичну систему... Те, що відбувається в останній місяць в українських лікарнях, – це, м’яко кажучи, напружена ситуація. Ще раз наголошую: у всьому є певна межа, і медична система не витримає, якщо ми всі не почнемо дотримуватися правил", – резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна поки що не відзначилася другою хвилею епідемії коронавірусу COVID-19, стверджують у Міністерстві охорони здоров’я. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив такий висновок уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?