Колишній одеський військком Борисов затриманий у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній одеський військком Борисов затриманий у Києві

Колишній одеський військком Борисов затриманий у Києві
Джерело:  online.ua

У Києві затримано підозрюваного у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення військової служби Євгена Борисова. Це скандально відомий придбанням для родичів розікішної вілли в Іспанії колишній начальник Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Джерело: Державне бюро розслідувань

Одеського військкома "у бігах" затримано ДБР

Євгену Борисову 22 липня повідомили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Колишній посадовець хотів втекти від слідства, заявляють правоохоронні органи. Борисов конспірувався: змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо.

Активні пошуки військкома тривали два дні. В результаті комплексних оперативно-слідчих заходів підозрюваного було виявлено та затримано у Києві.

Відео: Державне бюро розслідувань

Через те, що Борисов хотів сховатися від слідства, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Розкішна віла в Іспанії та елітний автопарк – майно родини звичайного військкома з Одеси

Нагадаємо, під час досудового розслідування Бюро зібрало доказову базу по справі Борисова. Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції, яке виявило ознаки незаконного збагачення на понад 188 млн гривень у колишнього чиновника.

Журналістське розслідування раніше повідомляло, що мати воєнкома минулого року отримала у власність житловий будинок в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. А у 2023 році придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили: теща ексвоєнкома має елітний автопарк з Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser, але звідки взялися кошти на придбання авто – невідомо.

Дружина ексвоєнкома також придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, але не підтвердила це придбання інформацією про законно отримані активи та доходи.

Колишнього воєнкома підозрюють:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);

  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);

  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Санкції статей передбачають обмеження волі до 10 років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?