Колишній вінницький депутат від ОПЗЖ замовив вбивство свого колеги — ДБР
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній вінницький депутат від ОПЗЖ замовив вбивство свого колеги — ДБР

Колишній вінницький депутат від ОПЗЖ замовив вбивство свого колеги — ДБР
Джерело:  online.ua

Колишній винницький депутат від ОПЗЖ замовив вбивство свого колеги. ДБР попередило злочин, підозрюваного затримано.

Джерело: ДБР

Колишній вінницький депутат замовив вбивство свого колеги

Працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ". Підозрюваний замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради.

Батько затриманого – колишній народний обранець VII скликання від забороненої «Партії регіонів» та чинний депутат Жмеринської міськради від забороненої «ОПЗЖ». Однак він ще на початку війни виїхав з України та фактично не виконує депутатські обовʼязки.

Його бізнесові та політичні інтереси у місті та регіоні представляє син, який нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради.

Кілька місяців тому у батька загострився конфлікт з іншим депутатом – той блокував розгляд місцевою радою його особистих та бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво.

Син вирішив організувати замовне умисне вбивство іншого депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради, щоб "допомогти" батьку.

За замовне вбивство він пообіцяв заплатити посередникам 8,5 тисяч доларів США.

Працівники ДБР провели спецоперацію для перешкоджання вбивству

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику. А після передачі оплати за злочин затримали організатора.

Наразі проведено обшуки за місцем проживання та у транспортному засобі затриманого, а також у можливих співучасників вчинення злочину. Вилучено зброю, кошти та інші речові докази, що підтверджують злочинні наміри фігурантів.

Затриманому повідомлено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення.

Вживаються заходи для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цей злочин передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування. Встановлюється можлива участь батька затриманого – екснардепа-регіонала.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?