НАБУ за сприяння СБУ викрили нардепа при отриманні хабаря за виділення землі
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ за сприяння СБУ викрили нардепа при отриманні хабаря за виділення землі

НАБУ за сприяння СБУ викрили нардепа при отриманні хабаря за виділення землі
Джерело:  online.ua

Чинного народного депутата України викрили при отриманні 85 тисяч доларів хабаря. Разом з ним затримали двох його спільників.

Джерело: НАБУ

Народного депутата України викрили при отриманні хабаря

Чинного народного депутата України та двох його спільників затримали на одержанні неправомірної вигоди розміром 85 тисяч доларів.

Джерела "Суспільного" в правоохоронних органах повідомляють, що це депутат від "Слуги народу" Анатолій Гунько.

Попередньо встановлено, що нардеп зі спільниками отримали першу частину грошей — 85 тисяч доларів — від приватного підприємця за нібито передачу в оренду державних земель.

Операцію проводили НАБУ і САП за сприяння Служби безпеки України. Наразі тривають першочергові слідчі дії. Деталі оприлюднять згодом.

Анатолій Гунько вже був фігурантом кримінальних справ

2016 року Анатолій Гунько проходив у якості організатора злочинної групи в одній із земельних афер в Броварах. На суді його відпустили під заставу 1,762 млн грн і заарештували його майно.

У 2020-му році Гунько переміг на довиборах до ВР на 208 окрузі з результатом 34,1% від партії "Слуга народу", обійшовши головного опонента — лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка.

Через два роки Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол щодо Анатолія Гунька: помічник подарував йому годинник Breguet за понад 10 тисяч доларів.

У 2023 році суд визнав Анатолія Гунька винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Він написав депутатське звернення до начальника ГУ НП в Чернігівській області Нідзельського В.О. Суд встановив, що Гунько надавав вказівки органу досудового розслідування в його депутатському зверненні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?