Полковника Міноборони викрили на хабарі за зняття з військового обліку
Категорія
Україна
Дата публікації

Полковника Міноборони викрили на хабарі за зняття з військового обліку

Полковника Міноборони викрили на хабарі за зняття з військового обліку
Джерело:  online.ua

Правоохоронці затримали полковника Міноборони України під час отримання ним хабаря у 9 тисяч доларів. Він обіцяв допомогти зняти військовозобов’язаних з військового обліку для виїзду за кордон.

Джерело: ДБР, Київська міська прокуратура

Полковник брав хабарі за довідки про непридатність до служби

Заступник начальника одного з управлінь Міністерства оборони України за 9 тисяч доларів підробляв висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби.

За версією слідства, 60-річний полковник домовився із громадянином України призовного віку про оформлення за грошові кошти документів про зняття з військового обліку для того, щоб останній не підпадав під призов за мобілізацією та мав можливість безперешкодного виїзду за кордон в період дії воєнного стану, - повідомили в прокуратурі.

ДБР та СБУ затримали полковника під час отримання грошей від військовозобов’язаного.

Правоохоронці провели у затриманого низку обшуків. В місці проживання полковника вилучили документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин, зброя без дозвільних документів та гроші в іноземній валюті.

Тепер його підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Ця стаття передбачаж покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Запобіжний захід затриманому посадовцю ще не обрано.

Також наразі слідство шукає інших осіб, які можуть бути причетними до злочину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?