"Слуга" Трухін визнав пропонування хабара поліцейському після ДТП
Категорія
Україна
Дата публікації

"Слуга" Трухін визнав пропонування хабара поліцейському після ДТП

"Слуга" Трухін визнав пропонування хабара поліцейському після ДТП
Джерело:  online.ua

Народний депутат від "Слуги Народу" Олександр Трухін уклав угоду з прокурорами та визнав себе винним у справі про хабар поліцейському після ДТП.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Суд затвердив угоду про визнання винуватості Олександра Трухіна

22 лютого Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та народним депутатом України (ІХ скликання).

Відповідно до угоди суд визнав нардепа винуватим у спробі підкупу патрульних поліцейських за "150 тисяч" без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП, тобто у вчиненні злочину, - повідомляють в прокуратурі.

Суд призначив йому покарання у вигляді максимального штрафу, передбаченого статтею, а саме 68 тисяч гривень.

Внесену нардепом заставу - 49 620 грн перерахують на потреби Збройних Сил України.

Також Трухін впродовж місяця має пожертвувати 6 млн гривень на "Армії дронів".

Трухін також має достроково припинити свої депутатські повноваження.

Відповідно до ст. 81 Конституції України народний депутат України достроково припиняє свої повноваження у разі набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього, - додали в САП.

Що відомо про ДТП з участю Трухіна

23 серпня 2021 року з'явилась інформація, що народний депутат фракції "Слуга Народу" Олександр Трухін з ознаками алкогольного сп'яніння спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

1 лютого 2022 року журналісти оприлюднили відео, на якому Трухін після ДТП пропонував поліцейському гроші за дозвіл втекти з місця аварії.

2 лютого 2022 року нардепа Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга Народу". Питання про виключення з фракції ініціювали 21 лютого, але так і не розглянули.

30 січня Трухін не зʼявився на засідання Вищого антикорупційного суду у справі про хабар, який він намагався дати поліцейському після ДТП.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?