Скандального нардепа Трухіна виключили зі Слуги народу
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандального нардепа Трухіна виключили зі Слуги народу

Скандального нардепа Трухіна виключили зі Слуги народу
Джерело:  online.ua

З партії "Слуга народу" після скандальної ДТП виключили нардепа Олександра Трухіна, та окрім цього за дорученням генпрокурора Ірини Венедиктової за інцидентом вже було розпочато кримінальне провадження.

Джерело: Faceboo-сторінка прессекретаря партії "Слуга народу" Юлії Палійчук

Подробиці скандального інциденту з нардепом Трухіним 

На своїй сторінці у Facebook генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що до депутата Олександра Трухіна є набаго більше питань окрім скандальної ДТП.

Між тим речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук зазначила, що виключення Трухіна з партії також припиняє його повноваження на посту Полтавської обласної організації партії.

Також повідомляється, що керівник фракції у парламенті Олена Шуляк закликає депутатів "Слуги народу" якомога швидше провести засідання та обсудити скандальне ДТП.

Скандальне ДТП за участю Трухіна

23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі при в'їзді до Києва сталася ДТП, внаслідок якої тілесні ушкодження отримали 6 осіб. Після чого у ЗМІ з'явилася інформація, що за кермом автомобіля знаходився нардеп Олександр Трухін.

Повідомлялося, що депутат пропонував хабар поліціянту, щоб покинути місце події. За словами самого ж правоохоронця Трухін мав ознаки сп'яніння.

Наразі правоохоронці завели справу за фактом спроби дати хабаря співробітнику поліції.

Генеральний прокурор внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо пропозиції надання народним депутатом неправомірної вигоди службовій особі правоохоронного органу. Кримінальне провадження розпочато за ч.1 ст. 369 КК України, - повідомила спікер Офісу генпрокурора Наталія Питель.

Вона підкреслила, що досудове розслідування будуть проводити детективи з НАБУ.

У Раді планують збирають позачергове засідання через скандальне ДТП

Глава фракції "Слуга народу" Давід  Арахамія ініціював проведення позачергового засідання Верховної ради з метою заслухати звіт по кількості криминальних справ за участю народних депутатів у правоохоронних органах.

Арахамія підкреслив, що останнім часом до правоохоронних органів з'явилось багато питань стосовно кримінальних проваджень за участю народних депутатів Олександра Трухіна, Сергія Кузьміних, Олега Воронька, Артема Дмитрука, Петра Порошенка, Віктора Медведчука і застарілих розслідувань стосовно Олександра Юрченка та Ярослава Дубневича.

Тому я ініціюю проведення позачергового засідання Верховної ради, на якому ми маємо заслухати міністра внутрішніх справ, генерального прокурора і голову ДБР щодо справ народних депутатів. Ніхто з них не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним квитком, - повідомив Арахамія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?