Голову Державної судової адміністрації викрили на хабарі суддям Верховного Суду — НАБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Голову Державної судової адміністрації викрили на хабарі суддям Верховного Суду — НАБУ

Голову Державної судової адміністрації викрили на хабарі суддям Верховного Суду — НАБУ
Джерело:  online.ua

НАБУ і САП викрили голову Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

Джерело: НАБУ, САП

Голова ДСА отримав хабар за вплив на суддів 

Правоохоронці зазначають, що чинний голова ДСА ще 5 березня цього року отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тис дол. США.

Імені підозрюваного правоохоронці традиційно не називають, однак відомо, що чинним головою Державної судової адміністрації України є Олексій Сальніков.

З 7,5 тис доларів 5 тис доларів мали бути передані суддям за винесення рішення, а 2,5 тис доларів — залишені собі за посередницькі послуги.

Голова ДСА обіцяв надалі сприяти у винесенні рішення суддями Верховного Суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва.

У голови ДСА пройшли обшуки

Коли НАБУ і САП викрили ексголову Верховного Суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка голови ДСА різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

За даними САП, Сальніков повідомляв особу про те, що питання вирішується, і що він спілкувався про обставини справи з головою Верховного Суду. Водночас затримку у прийнятті рішення пояснював об’єктивними причинами.

Посадовець продовжував переконувати, що обумовлене рішення буде прийнято і з цього приводу він планує поспілкуватися з Головою одного з касаційних судів.

Наразі детективи проводять обшук за місцем роботи голови ДСА України. Попередня кваліфікація — ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України, - повідомили в НАБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?