НАБУ оголосила у розшук екснардепа Наталію Королевську
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ оголосила у розшук екснардепа Наталію Королевську

НАБУ оголосила у розшук екснардепа Наталію Королевську
Джерело:  online.ua

Представники НАБУ оголосили у розшук колишнього народного депутата від проросійської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Наталію Королевську.

Джерело: сайт МВС

Що відомо про оголошення Королевської у розшук  

Датою зникнення Королевської вважається 22 лютого 2023 року.

Колишнього народного депутата звинувачують за ч. 1 ст. 366-2 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж обмеження волі строком до трьох років.

Що відомо про брехню у деклараціях Королевської

В лютому 2023 року, НАБУ й САП заочно повідомили про підозру Королевській через те, що під час заповнення декларації вона "забула" внести туди своє майно на території Росії й не тільки.

Згідно з даними слідства, проросійський політик не задекларувала:

  • дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га;

  • майно в Російські Федерація - житловий будинок площею 120,1 кв. метр й земельну ділянку площею 1,13 га.

Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 4,3 млн гривень.

В кінці того ж місяця Королевську позбавили мандата народного депутата.

Наприкінці січня ЗМІ писали, що Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод, який також був нардепом, виїхали в Об’єднані Арабські Емірати.

За відомостями журналістів сім'я купила в місті Дубай нерухомості на 10 мільйонів доларів. Також повідомлялося, що Королевська і Солод стали резидентами ОАЕ.

Вже у той час подружжя написало заяви про складання повноважень нардепів.

 17 лютого НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Королевській про підозру у внесенні недостовірних відомостей в електронну декларацію за 2020 рік. Пізніше Солода і Ковалевську позбавили мандатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?