Колишньому політв’язню на 20 років заборонили в’їзд до Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишньому політв’язню на 20 років заборонили в’їзд до Росії

Колишньому політв’язню на 20 років заборонили в’їзд до Росії
Джерело:  Укрінформ

Українському журналісту Роману Сущенку, який був звільнений з російської тюрми 7 вересня в рамках обміну, на 20 років заборонили в’їжджати на територію РФ. Про це розповів його адвокат Марк Фейгін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».

«Якщо говорити про юридичний бік справи, то Сущенка помилували і на 20 років заборонили в’їзд на територію Російської Федерації. Про це йому оголосили в СІЗО. Однак указ, наскільки я знаю, ніде не публікувався. Мабуть, він секретний», – розповів Фейгін.

Варто відзначити, що «справа Сущенка» була останньою для цього російського адвоката. В процесі захисту українця Марк Фейгін був позбавлений статусу адвоката. Після цього він оскаржив це рішення в Європейському суді з прав людини. Рішення ЄСПЛ по цій справі ще не прийнято.

Кореспондент української агенції новин «Укрінформ» Роман Сущенко був затриманий 30 вересня 2016 в Москві, куди він прибув літаком з з Парижа. 7 жовтня 2016 йому пред’явили звинувачення в шпигунстві. Після двох років сидіння у СІЗО, 4 червня 2018 році Московський міський суд засудив журналіста до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що російський пропагандист Кирило Вишинський, переданий Росії в рамках обміну 7 вересня, вже встиг пообіцяти, що незабаром повернеться в Україну для «роботи журналістом». Плани повернутися до Києва висловив і Станістав Єжов – шпигун, який працював на Росію, перебуваючи в статусі перекладача прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?