Колишньому СБУшнику вдалося вдруге втекти з в'язниці: з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Колишньому СБУшнику вдалося вдруге втекти з в'язниці: з'явилося фото

Колишньому СБУшнику вдалося вдруге втекти з в'язниці: з'явилося фото

35-річний екс-капітан СБУ Дмитро Нерченко вже вдруге здійснив втечу з Крюківської виправної колонії Полтавського району.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу поліції Полтавщини.

Зазначається, що Нерченко відбував покарання за сукупністю злочинів, передбачених статтями 187 (розбій), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст.15 ст. 393 (замах на втечу з місця позбавлення волі) Кримінального кодексу України. На даний час введено план "Перехват". Поліція здійснює оперативно-розшукові заходи щодо встановлення місця переховування засудженого.

Читайте також: У Києві з автозаку втік ув'язнений

Місцеве видання "Полтавщина" пише, що Нерченко є екс-капітаном СБУ та тікає з в'язниці вже не вперше. Він народився у Феодосії. У жовтні 2010 року був засуджений Кіровським райсудом АРК до 10 років ув’язнення. Майже одразу втік із в’язниці, та знову був затриманий. Після повторного засудження у червні 2011 року відбував покарання у Менській колонії Чернігівської області.

З реєстру судових рішень відомо, що у жовтні 2016 року його перевели з Менської до Крюковської колонії на полегшені умови тримання та з мінімальною охороною. Як пише видання, Нерченко в судах різних рівнів відстоював право перебувати у колонії з таким рівнем захисту.

На початку 2016 року його подання на переведення підтримала, а після втручання Генпрокуратури скасувала Апеляційна комісія Пенітенціарної служби. Подавши апеляцію на рішення комісії, Нерченко, паралельно, домігся зарахування усього часу, проведеного в СІЗО у 2011 році, в строк відбування покарання у подвійному об’ємі. Завдяки цьому він швидше перетнув межу в 2/3 частини призначеного покарання та восени таки був переведений до Крюковської ВК № 29.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?