Колишня співробітниця Facebook звинуватила команду Цукерберга у брехні
Категорія
Технології
Дата публікації

Колишня співробітниця Facebook звинуватила команду Цукерберга у брехні

Колишня співробітниця Facebook звинуватила команду Цукерберга у брехні
Джерело:  online.ua

Колишня аналітикиня даних Facebook Френсіс Гоґен звинуватила керівництво Facebook в тому, що воно знало про шкоду, яку завдають користувачам їхні платформи, однак ігнорувало це заради прибутків. Викривачка також планує дати показання у Сенаті США.

Джерела: ReutersWall Street Journal

Facebook ігнорував шкоду суспільству заради прибутків

За словами Френсіс Гоґен, яка звільнилася з Facebook декілька місяців тому, вона спочатку анонімно передала дані виданню Wall Street Journal, однак пізніше вирішила виступити публічно.

Вона вирішила звернути увагу міжнародної спільноти на те, що команда Марка Цукерберга ставить прибутки компанії понад інтереси суспільства, а також усвідомлює свої дії. Викривачка скаржиться на те, що компанія бреше щодо поступу у боротьбі з ненавистю, жорстокістю та дезінформацією у соцмережах.

"Алгоритм Facebook налаштований на поділ та поляризацію суспільства, що сприяє поширенню політичного неспокою та ненависті. Водночас саме це приносить компанії її прибутки – люди частіше переходять на рекламні оголошення та проводять більше часу онлайн. Зокрема, компанію звинувачують у шкоді, яку її платформа Instagram завдає підліткам і сприяє розвитку проблем з ментальним здоров’ям, особливо у дівчат. Facebook про це було відомо з внутрішнього дослідження. Крім того, компанія була бездіяльна у протидії дезінформації щодо вакцин", - йдеться в повідомленні.

На думку Гоґен, команда Цукерберга зробила недостатньо у боротьбі з плануванням насилля на платформі.

Вона нагадала про то, що Фейсбук використовували, щоб влаштувати масові страти у М’янмі, організувати штурм Капітолію прихильниками Трампа, а також зірвати оголошення результатів президентських виборів в США.

Гоґен планує закликати американську владу взяти Facebook під суворіший нагляд, а також добитися доступу до внутрішніх даних компанії.

До слова, зараз користувачі мережі обговорюють нову теорію щодо Facebook - вони звернули увагу на те, що глобальний збій у роботі соцмережі стався через декілька годин після виходу інтерв'ю Гоґен. Кіберфахівці припускають, що керівництво компанії власноруч спровокувало збій, щоб отримтаи можливість "зачистити" компрометуючі дані.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?