Коломойський отримав від суду новий запобіжний захід
Категорія
Україна
Дата публікації

Коломойський отримав від суду новий запобіжний захід

Коломойський отримав від суду новий запобіжний захід
Джерело:  online.ua

Український мільярдер Ігор Коломойський отримав від суду новий запобіжний захід у частині внесення застави. Бізнесмена підозрюють у заволодінні 9,2 млрд грн Приватбанку.

Джерело: Суспільне

Суд переобрав Коломойському запобіжний захід 

Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, який отримав нову підозру за трьома статтями — у справі про заволодіння 5,8 млрд гривень. Суддя змінив запобіжний захід у частині застави, встановивши її розмір 3 млрд 891 млн гривень.

Прокурор Бюро економічної безпеки подав клопотання про збільшення розміру застави до 5,877 млрд грн.

Адже Коломойський вийшов з громадянства України, є громадянином Ізраїлю, а тому існує ризик переховування за кордоном, перешкоджання слідству та впливу на свідків.

Адвокат мільярдера заявив, що обвинувачення не обґрунтоване, бо не встановлено жодних осіб, які були в злочинній групі, окрім Коломойського. Крім того, ні ПриватБанк, ні інші вкладники не заявляли за ці роки про злочин. Він також зазначив, що НБУ після втрат у розмірі 5 млрд мав би провести перевірки і аудити, але їх не проводили.

За словами сторони захисту, ПриватБанк у той період про який йде мова, був не державним, а приватним, тому збитки могли бути завдані тільки акціонерам банку — Боголюбову або Коломойському.

Адвокат також заявив, що розмір застави необґрунтований, бо прокурор БЕБ не навів жодних доказів, що Коломойський має змогу заплатити таку суму. Він назвав необґрунтованими і ризики, оскільки Коломойський вже перебуває під вартою і тому не може втекти, перешкоджати чи якось впливати на свідків.

Справа Коломойського: що відомо

15 вересня Колломойський отримав підозру за трьома статтями. За даними СБУ, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером, зазначили в СБУ.

7 вересня Коломойський отримав підозру заволодінні 9,2 мільярда гривень Приватбанку.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після оголошення підозри Ігорю Коломойському наклали арешт на його активи.

Коломойський 2 вересня  о тримав запобіжний заход у справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

До цього бізнесмен отримав підозру за шахрайство за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ, — вказали в СБУ.

У лютому правоохоронці проводили обшуки в будинку Коломойського. Служба безпеки тоді заявила, що вони пов'язані з виявленими схемами привласнення 40 мільярдів гривень на ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?