Коломойський розповів, коли повернеться в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Коломойський розповів, коли повернеться в Україну

Коломойський розповів, коли повернеться в Україну
Джерело:  LB.ua

Колишній губернатор Дніпропетровської області та власник телеканалу «1+1» Ігор Коломойський прокоментував чутки про те, що він має наміри прибути до України 24 квітня о 10:00.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Лівий берег», олігарх підтвердив, що обов’язково повернеться до Києва найближчим часом – але лише після офіційного оголошення результатів президентських виборів. Точну дату прибуття Коломойський відмовився назвати.

Вчора в соціальній мережі Facebook почала поширюватись інформація про те, що Ігор Коломойський прилетить у аеропорт «Бориспіль» 24 квітня о 10:00.

Згідно діючого законодавства Центральна виборча комісія має оголосити офіційні результати президентських виборів протягом 10 днів після завершення голосування. Таким чином, крайній термін для оголошення прізвища переможця завершується 1 травня.

За інформацією ONLINE.UA, не слід виключати, що ЦВК та Верховна Рада будуть максимально затягувати вступ на посаду Володимира Зеленського. Політологи пояснюють це тим, що значна частина депутатського корпусу налаштовані на те, щоб оголосити дату інавгурації майбутнього президента 28 травня. Якщо це станеться, то Зеленський не встигне видати указ про розпуск парламенту.

Теоретично він має таку можливість лише до 27 травня, оскільки після цієї дати починає діяти шестимісячний термін до завершення повноважень Верховної Ради нинішнього скликання. Протягом цього часу президент не має права її розпускати.

Нагадаємо, що за даними ONLINE.UA прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив наміри балотуватися у парламент

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?