Колосальні збитки: найбагатші люди світу втрачають мільярди через коронавірус
Категорія
Економіка
Дата публікації

Колосальні збитки: найбагатші люди світу втрачають мільярди через коронавірус

Колосальні збитки: найбагатші люди світу втрачають мільярди через коронавірус
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса завдала потужного удару по світовій економіці - через рекордний обвал на фондових біржах і зниження цін на нафту найбагатші люди планети тільки за останній тиждень втратили 76,4 млрд доларів. Одним з них став американський підприємець Ілон Маск, який раніше називав дурною паніку через коронавірус - його статок різко скоротився на 5,5 млрд доларів, передає ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

За даними видання, за послений тиждень акції Tesla подешевшали на 22%, що відповідно негативно відбилося на фінансовому статку Маска. Зараз його оцінюють в $31,1 млрд - в рейтингу найбагатших людей планети за версією Forbes він займає 26 місце. При цьому ще 6 березня Маск писав у своїй соцмережі, що паніка навколо коронавіруса є дурістю, а інфекція не є великою загрозою для життя людей, так як ризик смерті від коронавіруса набагато менше, ніж від ДТП під час поїздки додому на власному автомобілі.

Разом з Маском втрати через пандемію коронавіруса понесли гендиректор компаній LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно, власник іспанської торгової мережі Zara Амансіо Ортеги, глава корпорації Amazon Джефф Безос - їх статки скоротилися на 14 млрд, 12,8 млрд і 6, 4 млрд доларів відповідно. Журнал зазначає, що Джеффу Безосу, незважаючи на втрати, все ж вдалося зберегти лідерство в списку найбагатших мільярдерів світу.

Нагадаємо, 12 березня ключові індекси впали більш ніж на 9% за підсумками торгової сесії на Нью-Йоркській фондовій біржі на тлі побоювань через поширення нового коронавіруса. Це найбільший обвал котирувань з жовтня 1987 року. На нафтовому ринку триває цінова війна, яку розв'язала Росія. Після того, як РФ відмовилася в рамках угоди з ОПЕК знижувати видобуток нафти через коронавірус, ціна нафти Brent знизилася на третину - до 31 долара за барель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за перші два місяці епідемії коронавіруса найбагатші люди планети втратили майже 450 млрд доларів. Найбільше в "мінус" пішли засновник Amazon Джефф Безос, засновник Microsoft Білл Гейтс і голова LVMH Бернар Арно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?