Команда Байдена детально розповіла про нову допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена детально розповіла про нову допомогу Україні

Команда Байдена детально розповіла про нову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США офіційно повідомило, що в рамках затвердженого пакету безпекової допомоги на 150 млн доларів Україна отримає протиартилерійські радари, системи для боротьби з ворожими безпілотниками та низку іншого.

Джерело: сайт Міноборони США

У США розповіли, яке озброєння отримає Україна

Як стверджують представники американського оборонного відомства, будуть надані протиартилерійські радари, системи для боротьби з БПЛА, обладнання для безпечної комунікації, обладнання радіоелектронної боротьби, військово-медичне евакуаційне обладнання, а також навчання й обладнання для підвищення оперативної безпеки і спроможності баз Військово-повітряних сил.

"Міноборони також закликало Україну продовжувати реформи, зокрема, узгодити оборонну галузь України з ключовим принципом НАТО щодо цивільного демократичного контролю за військовими; ухвалити стратегію оборонної галузі, яка б краще відповідала потребам ЗСУ, підвищувати конкурентоздатність української економіки та покращувати корпоративне управління; запровадити механізми контролю прямих іноземних інвестицій на основі інтересів національної безпеки; збільшити ефективність та прозорість у галузі оборонних закупівель, реформувати принципи управління персоналом, щоб наближати ЗСУ до західної моделі кар’єрного зростання", - йдеться в повідомленні.

Американські військові також звернули увагу на те, що протягом останніх 7 років Штати виділили на безпекову допомогу Україні понад 2,5 млрд доларів.

Також офіційий Лондон пообіцяв, що буде продовжувати посилювати наше стратегічне оборонне партнерство, у тому числі - шляхом надання оборонного летального озброєння.

Варто зазначити, що український лідер Володимир Зеленський вже подякував за рішення США, наголосивши, що ця допоможе зміцнити обороноздатність української армії та зберегти життя військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?