Зеленський дорікнув Франції та Німеччини за боязнь перед РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дорікнув Франції та Німеччини за боязнь перед РФ

Зеленський дорікнув Франції та Німеччини за боязнь перед РФ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський дорікнув європейським партнерам України у “нормандському форматі” за відмову прямо визнавати РФ стороною протистояння на Донбасі.

Джерело: Офіс президента

За словами політика, представники Франції та Німеччині не називали російського агресора безпосереднім учасником конфронтації зокрема під час останнього контакту “нормандської четвірки” на рівні радників лідерів.

Під час обговорення врегулювання заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак прямо поставив європейцям питання про участь Кремля у війні на Донеччині й Луганщині.

“Представники Німеччини і Франції прямо не відповіли, що Росія є стороною конфлікту. Вони знову включили таку “обережну” дипломатію, з якою Україна не погоджується, оскільки Росія є стороною конфлікту, і ми це розуміємо”, пояснив Зеленський.

Він звернув увагу на те, що такий випадок - це приклад для демонстрації перебігу переговорів на рівні “нормандського формату” чи Тристоронньої контактної групи.

“А ви мене питаєте про НАТО, хтось боїться приєднатися, про армію, про війну. Але навіть на рівні того, щоб визнати Росію стороною конфлікту, всі бояться”, - додав президент на питання журналістів Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Він резюмував, російська сторона вже 7 років наполягає на проведенні офіцйним Києвом прямих переговорів з маріонетковим окупаційним режимом, однак мінські домовленості чітку вказують три сторони процесу - Україну, Росію та ОБСЄ як посередника.

Зеленський про переговори щодо війни

Також український президент встиг “вколоти” особисто Німеччину, яка відмовилася допомагати його державі у військовому відношенні. Він вважає неприпустимим відмова Берліна від поставок озброєння партнерам, які ведуть оборонні конфлікти.

“У ситуації, коли мова йде про захист життя людей, варто переглянути принципове "ні" Німеччини”, - наголосив Зеленський під час інтерв’ю, в якому системно розкритикував дружні європейські держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?