Меркель і Макрон звернулися до команд Зеленського та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель і Макрон звернулися до команд Зеленського та Путіна

Меркель і Макрон звернулися до команд Зеленського та Путіна
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та французький лідер Еммануель Макрон звернулися до команд президентів України та РФ Володимира Зеленського й Володимира Путіна та звернули увагу на те, що "нормандський формат" щодо врегулювання ситуації на Донбасі не залежить від подій у Білорусі, попри те, що домовленості, на основі яких відбуваються переговори, називаються "мінськими".

Джерело:  DW

Меркель і Макрон нагадали про важливість "Нормандського формату"

"Я думаю, що "Нормандський формат" не залежить від того, що відбувається в Білорусі. Ми засуджуємо найжорсткішим чином те, що Лукашенко робить зі своїм громадянським суспільством та опозицією, це жодним чином не відповідає нашим стандартам", - наголосила Ангела Меркель.

За словами лідерки ФРН, "Нормандський формат" повинен працювати й надалі, попри те, що прогрес у рамках цього переговорного процесу досягається вкрай важко.

З окремою заявою з цього приводу також виступив президент Франції Еммануель Макрон. Він наполягає на тому, що необхідно продовжувати шукати рішення врегулювання на Донбасі саме за допомогою "Нормандського формату".

"У таких питаннях потрібно дивитися, чи було можливо діяти більш ефективно… Я не бачу більш ефективних способів роботи з українського питання, ніж "Нормандський формат", у рамках якого в останні місяці досягнуто прогресу", - підкреслив французький лідер.

На переконання Еммануеля Макрона, для продовження роботи в цьому форматі "потрібні рішучість та систематична робота".

Як уже згадувалося раніше, наша країна пропонує низку ініціатив для активізації процесу мирного врегулювання ситуації на Донбасі та проведення саміту лідерів "Нормандського формату".

Команда Володимира Зеленського вважає, що особливий акцент потрібно зробити на розблокуванні РФ виконання рішень паризького саміту "Нормандської четвірки", який відбувся в грудні 2019 року.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?